Με την υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδιασμού για τα 42 σημεία ανακύκλωσης της Πάτρας που έχει ετοιμάσει ο δήμος και η δημοτική αρχή, πρόκειται να ενισχυθεί εκτός των άλλων και ο στόλος των υπόγειων κάδων της αχαϊκής πρωτεύουσας. 

Μέχρι ώρας οι υπόγειοι κάδοι που λειτουργούν είναι μόλις πέντε. Μέσα από τον σχεδιασμό για τα πράσινα σημεία ανακύκλωσης που θα είναι 42 σε όλη την επικράτεια του δήμου, πρόκειται να αγοραστούν και αντίστοιχοι υπόγειοι κάδοι, κάτι που θα βοηθήσει την πόλη στο να έχει μία καλύτερη αισθητική, αποφεύγοντας τη δυσοσμία που χαρακτηρίζει τους κοινούς κάδους. 

Οι κάδοι αυτοί θα αφορούν κυρίως τα κοινά απορρίμματα και κατά συνέπεια θα είναι στη διαχείριση του δήμου. Εκτός όμως των 42 υπόγειων κάδων που θα έχουν να κάνουν με τα πράσινα σημεία ανακύκλωσης, στον στόλο της Πάτρας θα προστεθούν και άλλοι 23 που θα προορίζονται για το ανοικτό κέντρο εμπορίου, στην περιοχή της Κωνσταντινουπόλεως, της Αγίας Σοφίας και της έξω Αγυιάς. 

Πρόκειται έτσι για συνολικά 65 υπόγειους κάδους που είναι να έρθουν στην Πάτρα. Θυμίζουμε ότι η Πάτρα είχε παραγγείλει υπόγειους κάδους πριν από μερικά χρόνια, όταν στα ηνία της πόλης ήταν περασμένες δημοτικές αρχές, όμως για αρκετά μεγάλο διάστημα αυτοί βρίσκονταν να αραχνιάζουν στις αποθήκες του δήμου. 

Αν, πάντως, έρθουν οι 65 αυτοί υπόγειοι κάδοι, τότε σίγουρα θα δώσουν μία άλλη πνοή στην καθαριότητα της Πάτρας, καθώς είναι γνωστό ότι ο δήμος έχει έλλειψη πλυντικών μηχανημάτων (έχει στην διάθεση του μόλις δύο) και κατά συνέπεια δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες καθαρισμού των επίγειων κάδων, με αποτέλεσμα αυτοί, ειδικότερα τους θερινούς μήνες, να βγάζουν μία δυσάρεστη δυσοσμία.