Πυρ, γυνή και θάλασσα... 

Αυτή θα μπορούσε να ήταν η λεζάντα της φωτογραφίας που ανέβηκε από τον Κωνσταντίνο Μπουρδούλη στην σελίδα "Πάτρα η πόλη της καρδιάς μου". Η θάλασσα στην παραλία του Ψαθοπύργου μανιασμένη και ορμητική, έτοιμη να μπει θα έλεγε κανείς μέσα στα σπίτια και να σκεπάσει τα μαγαζιά που τους καλοκαιρινούς μήνες αγκαλιάζει με την παρουσία της. 

Οι κάτοικοι του Ψαθοπύργου, όμως, έχουν συνηθίσει τους χειμερινούς μήνες τη μανία της και την ορμή της και δεν τους κάνει εντύπωση. Ξέρουν να την καταλαγιάζουν και γνωρίζουν ότι όσο θυμωμένη και αν είναι, έχει τα δίκια της και μια καρδιά μεγάλη που χτυπάει στο βυθό της. Μια καρδιά που γνωρίζει τον πόνο των ανθρώπων της, των ναυτικών της, των ψαράδων της, των ανθρώπων που έχουν μάθει να ζουν κοιτώντας την.

Αγναντεύοντάς την όταν είναι ήρεμη, αλλά και όταν δείχνει τόσο μανιασμένη. Ο Ψαθόπυργος, αν μη τι άλλο, είναι το καλύτερο μέρος κοντά στην Πάτρα για να απολαύσει κανείς τη θάλασσα σε όλες τις εκφάνσεις της, σε όλες τις πτυχές της. Μια θάλασσα πολυδιάστατη, όπως και η ζωή.