Σάρωσε για ακόμα μία χρονιά η πυγμαχική ομάδα της Παναχαϊκής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εlite Ανδρών και Γυναικών της Α' κατηγορίας. 

Οι boxerinos του Νίκου Πλέα τα πήγαν υπέροχα παίρνοντας τον τίτλο στο πρωτάθλημα των γυναικών και επιστρέφοντας στη βάση τους, έχοντας αποκομίσει αρκετά μετάλλια από τη Σπάρτη. 

Πιο συγκεκριμένα, στους άνδρες ο Σάκης Πεφάνης στην πρώτη του εμφάνιση σε πανελλήνιο πρωτάθλημα με τα χρώματα της Παναχαϊκής πήρε το χρυσό στην κατηγορία των 69 κιλών και έγινε πρωταθλητής Ελλάδος.

Ο Νίκος Κάδης στην μεγάλη του επιστροφή στην ενεργό δράση πήρε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία των 81 κιλών χάνοντας μόνο στον τελικό. Αρκετά καλή παρουσία είχε και ο Ζαφείρης Μιχαλιτσιάνος στους άνδρες. 

Στις γυναίκες τα κορίτσια της Παναχαϊκής τα πήγαν ακόμα καλύτερα. Η Φωτεινή Πλέα στέφτηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος στα 64 κιλά, η Χρυσούλα Πλέα πήρε το χρυσό μετάλλιο στα 57 κιλά, η Θεοδώρα Μαντέλη πήρε το ασημένιο στα 69 κιλά και η Δήμητρα Κωνσταντοπούλου στο χάλκινο στα 54 κιλά.

Σύνολο έξι μετάλλια, τα τρία από αυτά χρυσά. Ο δάσκαλος της ομάδας Νίκος Πλέας που γιόρτασε την ονομαστική του εορτή στα ρινγκ και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της Σπάρτης στις δηλώσεις που έκανε μετά από αυτά τα αποτελέσματα, μιλώντας στο patrasevents.gr τόνισε:

"Τα πήγαμε αρκετά καλά και είμαι ευχαριστημένος από όλους τους αθλητές μου που έδειξαν για ακόμα μία φορά την ποιότητα που έχει ως ομάδα η Παναχαϊκή και η πατραϊκή πυγμαχία, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό".