Πάνω από 500 κτίρια στην Πάτρα είναι αυτή τη στιγμή ετοιμόρροπα και βρίσκονται σε μία τέτοια κατάσταση που εγκυμονούν κινδύνους για τους περαστικούς και γενικότερα για την ομαλή λειτουργία της πόλης. 

Πρόκειται για παλιά αρχοντικά και νεοκλασικά που οι ιδιοκτήτες τους δεν κατόρθωσαν να διασώσουν από τη φθορά και το πέρασμα του χρόνου, με αποτέλεσμα πλέον να έχουν απομείνει τα απομεινάρια τους και να μην μπορούν να περισωθούν, έχοντας εγκαταλειφθεί στο έλος της τύχης τους. 

Μια τύχη που είναι προδιαγεγραμμένη για αυτά και δεν είναι άλλη από την κατεδάφιση, έστω και αν η Πάτρα χάνει με αυτόν τον τρόπο στοιχεία της πολιτιστικής της κληρονομιάς και ταυτότητας.

Βλέπετε τα περισσότερα από τα κτίρια αυτά ή καλύτερα τα κτίρια αυτά που έχουν διασωθεί από το πέρασμα του χρόνου, έρχονται για να αναδείξουν την ξεχωριστή νεοκλασική αρχιτεκτονική της Πάτρας που χαρακτήρισε τα τέλη του 19ου αιώνα. 

Κτίρια ερείπια συναντούμε παντού σε κάθε σημείο της Πάτρας. Στη Γερμανού, στη Μεσολογγίου, στην Ασημάκη Φωτήλα, στην Παναχαϊκού, στην Καραϊσκάκη, στην Κολοκοτρώνη, ακόμα και στην Αγίου Ανδρέου. Είναι κτίρια που έχουν φτάσει σε μία τέτοια κατάσταση που πλέον θα πρέπει δυστυχώς να κατεδαφιστούν. 

Μια από αυτές τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι και αυτό το κτίριο που κάποτε ήταν πανέμορφο και έχουν μείνει μόνο τα απομεινάρια του, στην Αγίου Ανδρέου, κοντά στην Γεροκωστοπούλου.

Σύμφωνα με τα όσα μαθαίνουμε, το κτίριο αυτό που στην κυριολεξία καταρρέει, ήταν το σπίτι της οικογένειας Στουνοπούλου, το οποίο κληρονόμησε η οικογένεια Δεσινιώτη. Ένα διώροφο παλιό αρχοντικό που τίποτα πλέον δεν μπορεί να το γλιτώσει.