Όσοι αγαπούν την ορεινή Αχαΐα και τις εξορμήσεις στο βουνό υπάρχει ένα χωριό που το έχουν ξεχωρίσει και το επισκέπτονται ανελλιπώς, με την πρώτη ευκαιρία, τόσο τους χειμερινούς μήνες, όσο και τα καλοκαίρια.

Η Άνω Βλασία τον χειμώνα χιονισμένη και ταυτόχρονα τόσο ομιχλώδης, με αγέρωχο το βουνό να την σκεπάζει είναι υπέροχη. Το ίδιο όμως υπέροχη είναι και τους θερινούς μήνες όταν κυριαρχεί παντού το πράσινο και ο ήχος των γάργαρων νερών από τα ρυάκια και τα ποτάμια που την τριγυρίζουν. 

Το σκηνικό που διαδραματίζεται τόσο μέσα στο χωριό, όσο και έξω από αυτό είναι απαράμιλλης ομορφιάς. Το στοιχείο που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον του επισκέπτη κάνοντας μία βόλτα στο χωριό είναι τα πέτρινα αρχοντικά, τα σπίτια που έχουν κτιστεί με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της ελληνικής υπαίθρου. 

Φυσικά υπάρχουν τα πετρόκτιστα γεφύρια που βρίσκονται έξω από το χωριό, σημεία και αυτά της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής που θυμίζουν όμως κάτι από μεσαίωνα και που έρχονται για να προσδώσουν το δικό τους ύφος και χαρακτήρα στα μάτια του επισκέπτη.

Υπάρχουν επίσης τα πανύψηλα δέντρα, τα σπίτια με το χαγιάτι, τα δάση στις πλαγιές του βουνού, αλλά και οι καταρράκτες των Ταξιαρχών που συνθέτουν ένα μαγικό τοπίο και πλέον έχουν γίνει γνωστοί σε όλο το πανελλήνιο. Ο ήχος του νερού, το θρόισμα των φύλλων και ο αέρας του βουνού θα σε κάνουν να νιώσεις διαφορετικά και να αισθανθείς την ανάγκη να έρθεις πιο κοντά με τη φύση. Υπάρχει εξάλλου και η Μονή του Αγίου Νικολάου Άνω Βλασίας, μια ιστορική μονή που ξεχωρίζει για την τοποθεσία της και από εκεί μπορείς να μαγευτείς με την θέα που σου προσφέρεται. 

Όλα αυτά ο επισκέπτης μπορεί να τα απολαύσει με περιπάτους και πεζοπορίες στα μονοπάτια του βουνού, έχοντας την δυνατότητα να κάτσει και να γευτεί στα ταβερνάκια του χωριού υπέροχους μεζέδες και πιάτα από τοπικά προϊόντα, σε ένα μέρος που έχει κάνει ήδη τα πρώτα του βήματα για να αναπτυχθεί τουριστικά και δείχνει να βρίσκεται σε καλό δρόμο στην κατεύθυνση που έχει πάρει. 

Είναι η φυσική του ομορφιά άλλωστε που το χαρακτηρίζει και του δίνει το κάτι το ξεχωριστό. 

(Το βίντεο είναι από το touristorama).