Το μόνο που μας απέμεινε από τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες της Πάτρας μπορεί να είναι η ειδική αυτή άμμος που μπήκε στα δύο γήπεδα των εγκαταστάσεων της Άρτεμης για τους αγώνες των σπορ της άμμου. 

Μην είστε όμως και τόσο σίγουροι για αυτό. Σύμφωνα με τα όσα έχει υποστηρίξει ο εργολάβος η άμμος αυτή που στοίχισε στο ελληνικό δημόσιο γύρω στα 280.000 ευρώ (70 ευρώ το κυβικό) είναι άχρηστη και έχει πρόβλημα, έχοντας σχεδόν καταστραφεί.

Η ζημιά, σύμφωνα πάντα με τον εργολάβο, οφείλεται στα χαρτάκια που έπεφταν κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων της διοργάνωσης τα οποία έχουν ενσωματωθεί με τους ειδικούς κόκκους αφαιρώντας τις ιδιότητες της που προσφέρονται για τέτοιου είδους αγώνες.

Από την άλλη μεριά η Οργανωτική Επιτροπή και οι Παράκτιοι που βρίσκονται στα δικαστήρια με τον ανάδοχο υποστηρίζουν ότι η άμμος αυτή είχε από την αρχή πρόβλημα και αφήνουν να εννοηθεί ότι ποιοτικά δεν ήταν καλή και ενδεδειγμένη για τέτοιου είδους αγώνες. 

Η ουσία για την Πάτρα δεν αλλάζει: Σε περίπτωση που προχωρήσει στην διοργάνωση κάποιων άλλων παράκτιων αθλημάτων, φιλοξενώντας τουρνουά και events που θα φέρουν κόσμο στην πόλη στο πλαίσιο του αθλητικού τουρισμού, θα είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει στην παραγγελία άλλης ειδικής άμμου αφού η υπάρχουσα δεν είναι κατάλληλη. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι με την άμμο αυτή η Πάτρα θα διοργάνωνε το final four του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος beach soccer το καλοκαίρι του 2020, κάτι που μάλλον θα μείνει ένα όνειρο απατηλό. Ο δήμος, πάντως, δεν έχει αποφασίσει ακόμα πώς θα την αξιοποιήσει και η άμμος βρίσκεται παρατημένη στο έλεος των καιρικών συνθηκών στο Νότιο Πάρκο. 

Σημειώνουμε ότι σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις των αθλημάτων άμμου απαραίτητος όρος είναι να έχουν τα γήπεδα την ειδική αυτή άμμο και όχι άμμο που στην καλύτερη περίπτωση, είτε για τον έναν, είτε για τον άλλο λόγο είναι μόνο για σοφάτισμα. Το όλο θέμα έρχεται σίγουρα για να επιβεβαιώσει όσους ισχυρίζονται ότι οι Παράκτιοι δεν άφησαν τίποτα άλλο στην Πάτρα, παρά μόνο ένα μεγάλο μηδενικό.