Μαζική ήταν η συμμετοχή των κατοίκων στον Καστελόκαμπο όπου σήμερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση – συζήτηση για τις εξελίξεις σε σχέση με τη διέλευση του νέου σιδηρόδρομου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σχετική ανακοίνωση του δήμου, "μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, αφού αρχικά έκανε εκτενή αναφορά στα μέχρι τώρα δεδομένα, κάλεσε τους Πατρινούς να μείνουν ενωμένοι στη διεκδίκηση της υπογειοποίησης του τρένου από το Ρίο ως το νέο λιμάνι.

"Δεν υποχωρούμε από τις αρχικές μας θέσεις" τόνισε ο Πελετίδης και ενημέρωσε τους κατοίκους ότι μετά τις γιορτές ο δήμος θα οργανώσει δυναμικές κινητοποιήσεις και σ΄αυτό τον αγώνα πρέπει να λάβει μέρος όλη η πόλη. 

Ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι η υπόθεση του τρένου δεν αφορά μόνο αυτούς που κατοικούν δίπλα από σιδηροδρομικές γραμμές και θα έχουν μπροστά τους τα τσιμεντένια τείχη, αφορά το σύνολο του πατραϊκού λαού γιατί για όλους οι συνέπειες θα είναι οδυνηρές και κυρίως για την ίδια την πόλη. 

"Τα έργα για το τρένο σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα προστάτευσαν τις πόλεις και τις κωμοπόλεις, έγιναν παρακάμψεις και υπογειοποιήσεις παντού και φτάνοντας στην Πάτρα θέλουν να την κόψουν στα δύο, αυτό όμως δεν θα τους το επιτρέψουμε, η πόλη μας δεν θα διχοτομηθεί" είπε ο Πελετίδης.

Σε ότι αφορά τι ακριβώς διεκδικεί η πόλη με το τρένο, ο δήμαρχος είπε: "Ζητάμε υπογειοποίηση από το Ρίο, ανάπλαση της επιφάνειας με τη δημιουργία γραμμικού πάρκου και απρόσκοπτη λειτουργία του Προαστιακού". Τέλος, ο Πελετίδης ανέφερε "αν πάμε στη μάχη που έχουμε μπροστά μας ενωμένοι σαν μια γροθιά, τότε θα νικήσουμε. Κανείς δεν είναι πιο δυνατός από τον ίδιο το λαό". 

Στη συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία Πολιτιστικών Συλλόγων του Αρκτικού Διαμερίσματος, τοποθετήθηκαν βουλευτές, δημοτικοί σύμβουλοι και κάτοικοι, ενώ από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα υπέρ της υπογειοποίησης, κατατέθηκαν προτάσεις για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων εάν επιμείνει η κυβέρνηση στη γνωστή θέση της για επίγεια διέλευση του τρένου και η αρχή θα γίνει με παμπατραϊκή κινητοποίηση στην πλατεία Γεωργίου.