Έτοιμη για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι η Αθήνα.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι στη θέση του και περιμένει να γεμίσει φως. Την Κυριακή, εργάτες και μηχανήματα τοποθέτησαν το 17 μέτρων ύψους δέντρο, που ήρθε από το Καρπενήσι, στην πλατεία Συντάγματος.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο της Αθήνας θα φωταγωγηθεί την Τρίτη, σε μια λαμπερή και γιορτινή εκδήλωση με παρουσιάστρια τη Ζέτα Μακρυπούλια. Ρυθμό στη βραδιά θα δώσουν η Έλενα Παπαρίζου, η Idra Kayne και ο Ίαν Στρατής με τη συνοδεία της Athens Big Band, έχουν αναλάβει το μουσικό κομμάτι της εκδήλωσης ενώ θα εμφανιστεί και ομάδα κρουστών Batala Atenas.

Τοποθετήθηκε το δέντρο ύψους 17μ. στην πλατεία Συντάγματος

Highlight της βραδιάς θα είναι το 3D projection mapping στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων πάνω στο οποίο θα προβληθούν λαμπερά χρώματα, έντονα σκηνικά και εντυπωσιακές αρχιτεκτονικές μεταλλαγές.

Η Αθήνα έχει μπει σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς και δρόμοι, πλατείες και αρκετές γωνιές της έχουν φωτιστεί. Πραγματικά φανταστικός είναι ο στολισμός στη Βουκουρεστίου με την τεράστια μπάλα με παγκάκια στο εσωτερικό της. Γεμάτο λαμπιόνια και στολίδια είναι και στου Ψυρρή, όπου μικροί και μεγάλοι κάνουν ουρές χαζεύοντας τη διακόσμηση.