Στο παρά πέντε αποφεύχθηκε το black out στα νοσοκομεία της Πάτρας και της Αχαΐας, καθώς βρέθηκε λύση για την κάλυψη των θέσεων των επικουρικών γιατρών οι συμβάσεις των οποίων έληξαν στις 30 Νοεμβρίου. 

Οι γιατροί αυτοί πληρώνονται από ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα ειδικό το οποίο ολοκληρώθηκε, κατά συνέπεια η λήξη του θα σήμαινε και το τέλος της εργασίας τους, κάτι που ασφαλώς θα δημιουργούσε μεγάλο πρόβλημα στην λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων με δεδομένο ότι ήδη οι ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό παραμένουν μεγάλες. 

Ωστόσο, τα στελέχη της 6ης ΥΠΕ σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας κατάφεραν να βρουν τους απαιτούμενους πόρους, προχωρώντας έτσι στην επαναληπτική προκήρυξη του προγράμματος που θα καλύψει τις θέσεις αυτές που μένουν κενές. Πρόκειται για 60 θέσεις επικουρικών γιατρών, εξ' αυτών οι είκοσι αφορούν τα νοσοκομεία της Αχαΐας και οι άλλες σαράντα τις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και του Ιονίου. 

Πάντως, οι νέες θέσεις αυτές δεν είναι απαραίτητο ότι θα καλυφτούν από τους γιατρούς που εργάζονταν μέχρι σήμερα στα νοσοκομεία. Η προϋπηρεσία δεν προσλαμβάνεται μέσα στα κριτήρια της πρόσληψης, αντίθετα το θέμα είναι ποιος θα προλάβει να κάνει την αίτηση πρώτος.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι γιατροί που εργάζονταν στο προηγούμενο πρόγραμμα ήδη έχουν απολυθεί και οι θέσεις στα νοσοκομεία της περιοχής μέχρι να ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα παραμένουν κενές.