Μπορεί οι δημότες της Πάτρας να κάνουν αρκετά παράπονα για τις υπηρεσίες που τους προσφέρει η δημοτική επιχείρηση ύδρευσης, αλλά η αλήθεια είναι ότι ένα μεγάλο μέρος του δικτύου ύδρευσης της πόλης χρειάζεται άμεσα αντικατάσταση, παρόλο που θεωρητικά είναι καινούργιο. 

Σύμφωνα με κύκλους της δημοτικής αρχής είναι και αυτό ένα παράδειγμα των λανθασμένων επιλογών που είχαν γίνει στο παρελθόν και της κατάστασης που κληρονόμησε η παράταξη του Κώστα Πελετίδη από τους προηγούμενους, καθώς ειδικότερα στις υποδομές που αφορούν την ύδρευση και την αποχέτευση οι ελλείψεις ήταν και παραμένουν μεγάλες. 

Η νυν διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης είναι αναγκασμένη να προχωρήσει σε αντικατάσταση του συνολικού μέρους του δικτύου ύδρευσης στις νότιες συνοικίες της Πάτρας. Ο λόγος; Οι σωλήνες που είχαν μπει πριν από μερικά χρόνια ήταν εκτός προδιαγραφών, με αποτέλεσμα να δημιουργείται συχνά πρόβλημα στους κατοίκους των περιοχών αυτών. 

Όμως το πρόβλημα των υποδομών και του κακού δικτύου ύδρευσης δεν αφορά μόνο τις νότιες συνοικίες της Πάτρας. Σοβαρό θέμα υπάρχει και με το ανατολικό διαμέρισμα της πόλης όπου και εκεί ένα μεγάλο μέρος του δικτύου ύδρευσης χρειαζόταν άμεσα αντικατάσταση.

Ήδη η αντικατάσταση αυτή στο ακόμα πιο καινούργιο δίκτυο ύδρευσης του ανατολικού διαμερίσματος (το έργο είχε παραδοθεί λίγο πριν αναλάβει το 2014 ο Κώστας Πελετίδης) έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. 

Μέσα στους επόμενους μήνες θα προχωρήσουν και οι εργασίες που χρειάζονται να γίνουν και στο δίκτυο ύδρευσης της νότιας Πάτρας, με τις παρεμβάσεις να έχουν ξεκινήσει ήδη από το Μπεγουλάκι. Είναι ένα έργο αναγκαίο που πρέπει να υλοποιηθεί έστω και αν η ΔΕΥΑΠ είχε προχωρήσει πριν από μερικά χρόνια στην τοποθέτηση νέων σωλήνων ύδρευσης. 

Μιλάμε για ένα δίκτυο συνολικό μήκους 260 χιλιομέτρων που αφορά όλο το νότιο διαμέρισμα της πόλης. Το έργο αναμένεται να κρατήσει δύο χρόνια, ενώ ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 14 εκ. ευρώ και χρηματοδοτείται με 9 εκατομμύρια ευρώ από πρόγραμμα ΕΣΠΑ και 5 εκατομμύρια από τους ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΠ.

Κι όλα αυτά επειδή προφανώς κάποιοι δεν έκαναν όταν χρειαζόταν σωστά την δουλειά τους, βάζοντας ακατάλληλες σωληνώσεις (μάλλον για λόγους κερδοσκοπίας) με την ανοχή των όσων κρατούσαν τότε τα ηνία της εξουσίας.