Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, τόνισε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να παίξει το παιχνίδι της Τουρκίας, με την εμπρηστική ρητορική.

Αναφερόμενος στη συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη, τόνισε ότι στερείται οποιουδήποτε σοβαρού περιεχομένου, διότι «απλώς η Τουρκία και η Λιβύη δεν έχουν σημείο που να συναντώνται οι προς χαρακτηρισμό ΑΟΖ τους». Παράλληλα υπογράμμισε ότι αυτό έγινε προκειμένου να ασκηθεί πίεση στην Ελλάδα.

«Η κίνηση της Τουρκίας δεν ήταν μία που δεν είχε προβλεφθεί. Από τον Ιούλιο είχαν γίνει σειρά ενέργειες για να αποτραπεί. Η κυβέρνηση της Τρίπολης εκβιαζόμενη από την Τουρκία υπέγραψε το κείμενο αυτό. Η χώρα μας θα ετοιμάσει σχετική νότα που θα επιδοθεί στον ΟΗΕ και θα λάβει τα μέτρα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου που θα καταδείξουν την κενότητα αυτής της συμφωνίας», δήλωσε ακόμη ο Νίκος Δένδιας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Η θεωρητική στόχευση της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας είναι το “μηδέν πρόβλημα στα σύνορά μας”. Η Τουρκία έχει καταφέρει με αυτή την πολιτική να έχει προβλήματα σε όλα τα σύνορά της», σχολίασε ακόμη ο κ. Δένδιας και υπογράμμισε ότι οι αυθαιρεσίες και οι ενέργειες πέραν του διεθνούς δικαίου δεν βοηθούν την Τουρκία.

Δεν θα παίξουμε το παιχνίδι της Άγκυρας

Σε ό,τι αφορά τη νέα προκλητική ανακοίνωση από το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, ο Νίκος Δένδιας τόνισε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να παίξει το παιχνίδι της Άγκυρας.

«Η Τουρκία προσπαθεί να μας οδηγήσει σε κλιμάκωση δηλώσεων και σε όξυνση κλίματος. Συνήθως, αυτά “μυρίζουν” προτεραιότητες της εσωτερικής ατζέντας της Τουρκίας. Εμείς δεν έχουμε λόγο να παίξει το παιχνίδι τους. Η Ελλάδα θα απαντά σοβαρά», είπε ο κ. Δένδιας, ενώ παρέπεμψε και στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.