Ο Κώστας Μπακογιάννης κάλεσε τους Αθηναίους να περιμένουν πρώτα να δουν ολοκληρωμένο τον χριστουγεννιάτικο στολισμό στη Βασιλίσσης Σοφίας, μετά τα σχόλια που ακούστηκαν.

«Έχω ακούσει πάρα πολλά, έχω διαβάσει πάρα πολλά… για “666” για “έργο του διαβόλου”, για θρησκευτική ουδετερότητα. Αλλά έχω γίνει αποδέκτης και πολλών γνήσιων αυθεντικών παραπόνων», είπε ο κ. Μπακογιάννης για τον στολισμό στη συγκεκριμένη λεωφόρο για τα Χριστούγεννα 2019.

«Το Ιδρυμα Ωνάση μας έκανε μια τολμηρή πρόταση, που δεν έχει ολοκληρωθεί. Θα τη δείτε, ελπίζω όταν γίνει αυτό να αλλάξουν τα αρνητικά σχόλια», δήλωσε ακόμη ο δήμαρχος Αθηναίων για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό στη Βασιλίσσης Σοφίας, καθώς οι δοκιμές συνεχίζονται. «Θέλουμε να συνδυάσουμε το παραδοσιακό με το σύγχρονο. Να ακούγονται όλες οι απόψεις της πόλης», συμπλήρωσε ο κ. Μπακογιάννης.

Κομμάτια της πόλης έμεναν ξεχασμένα

Τέλος, αναφέρθηκε στο κάλεσμα του δήμου σε εταιρείες και ιδρύματα, που «υιοθέτησαν» δρόμους και πλατείες, αναλαμβάνοντας τον χριστουγεννιάτικο στολισμό. «Ο δήμος πήρε τελευταία φορά χριστουγεννιάτικα φωτάκια το 2002-2003, με αποτέλεσμα το κέντρο της Αθήνας να είναι υποφωτισμένο και πολύ μεγάλα κομμάτια της πόλης να μένουν σκοτεινά, ξεχασμένα. Απευθυνθήκαμε σε εταιρείες και ιδρύματα, είπαμε “βάλτε πλάτη” για να αλλάξουμε την εικόνα της πόλης, γρήγορα και όσο το δυνατόν πιο οικονομικά. Αυτό μας επέτρεψε για πρώτη φορά να φωτίσουμε δεκάδες δρόμους και πλατείες σε όλη την Αθήνα», είπε ο κ. Μπακογιάννης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.