Μπλε, κόκκινο, λευκό ή κίτρινο; Ανάλογα τη στιγμή που θα σηκώσει κανείς το βλέμμα προς τα πάνω στη Βασιλίσσης Σοφίας, για να δει τον γιορτινό στολισμό για τα Χριστούγεννα 2019.

Το Ιδρυμα Ωνάση, που ανέλαβε τον εορταστικό στολισμό στη Βασιλίσσης Σοφίας για τα φετινά Χριστούγεννα, θα κάνει δοκιμές μέχρι την Τρίτη για το ποια φώτα ταιριάζουν καλύτερα στο συγκεκριμένο σημείο της πόλης. «Είναι ένας φωτισμός που έχει μέσα του χιλιάδες σενάρια που μπορούμε να κάνουμε ως προς τα χρώματα και ως προς το πως αναβοσβήνουν αυτά. Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, τεστάρουμε τα σενάρια, μέχρι και την Τρίτη θα γίνονται δοκιμές για να δούμε ποια φώτα ταιριάζουν καλύτερα με τα κτίρια των Αθηνών. Στη Βασιλίσσης Σοφίας υπάρχουν νεοκλασικά κτίρια, μοντέρνα κτίρια», δήλωσε σχετικά το Σάββατο η διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση, Αφροδίτη Παναγιωτάκου, μιλώντας στο Ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1.

Οι αντιδράσεις και η απάντηση του Ιδρύματος Ωνάση

Ο στολισμός στη Β. Σοφίας για τα Χριστούγεννα 2019 προκάλεσε αρκετές γκρίνιες και χρήστες των social media εξέφρασαν την απογοήτευσή τους. Αυτό που τους ξένισε ήταν ότι αντί για πλούσιο ντεκόρ, στη συγκεκριμένη λεωφόρο αντίκρισαν σειρές από λάμπες, που τους φάνηκαν μονότονες. Μάλιστα κάποιοι τις παρομοίασαν με εκείνες που βάζουν στις ταβέρνες για να… σκοτώνουν τα μυγάκια.

Πάντως, η κ. Παναγιωτάκου δήλωσε ότι το Ιδρυμα Ωνάση παίρνει πολλά θετικά μηνύματα, κυρίως από τις νεότερες γενιές, για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό στη Β. Σοφίας. Σημείωσε μάλιστα: «Σε όλες τις μεγάλες πρωτεύουσες πλέον οι φωτισμοί δεν είναι μόνο αγγελάκια και αστεράκια επειδή είναι το οικείο. Σε πολλές πόλεις έχουν φωτιστεί από σύγχρονους φωτιστές οι δρόμοι. Το ίδρυμα Ωνάση υποστηρίζει τον σύγχρονο πολιτισμό, ο συγκεκριμένος φωτισμός έχει προσεγγιστεί με την έννοια μιας καλλιτεχνικής εγκατάστασης».


Χριστούγεννα 2019: Δοκιμές στον φωτισμό στη Β. Σοφίας