Θετικό είναι το γεγονός της σύστασης ειδικής επιτροπής εκ μέρους του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα του αμιάντου στις στέγες των εργατικών κατοικιών του Αγίου Νεκταρίου. 

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν τα μέλη του εκπολιτιστικού συλλόγου του Αγίου Νεκταρίου που ήταν παρόντα στη συνεδρίαση, η σύσταση ειδικής επιτροπής (με 13 μέλη) θα αποτελέσει την αφετηρία για να δει το όλο θέμα η πόλη συνολικά και όχι μεμονωμένα, καθώς δεν αφορά μία περιοχή και μόνο της Πάτρας, αλλά ένα κομβικό μέρος της που σχετίζεται με πάνω από 6.000 κατοίκους, ένα μέρος που βρίσκεται στο κεντρικό της διαμέρισμα. 

"Είναι μια αρχή για μας για να δει το δημοτικό συμβούλιο το θέμα που μας απασχολεί συνολικά, διαπαραταξιακά, έτσι ώστε η πόλη να κινηθεί ενωμένη και από κοινού για ένα ζήτημα που έχει να κάνει με την δημόσια υγεία και ειδικότερα με την υγεία 115 τουλάχιστον οικογενειών που ζουν αυτή τη στιγμή στις Εργατικές Κατοικίες του Αγίου Νεκταρίου έχοντας τις στέγες με την καρκινογόνο ουσία πάνω από το κεφάλι τους" τονίζει ο πρόεδρος του συλλόγου Αχιλλέας Μουρούντζης. 

Πρόεδρος της ειδικής αυτής επιτροπής θα αποτελέσει ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης και στη σύνθεση της θα βρίσκονται μέλη που θα εκπροσωπούν το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου. Συνάντηση για το θέμα είχαν τα μέλη του εκπολιτιστικού συλλόγου και με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, Νεκτάριο Φαρμάκη, ενώ μέσα στην εβδομάδα έχει προγραμματιστεί νέο ραντεβού με τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπο Μπονάνο. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η συζήτηση που έγινε για το θέμα με τον διοικητή του ΟΑΕΔ στην Αθήνα, Σπύρο Πρωτοψάλτη, μετά από πρωτοβουλία του Κώστα Πελετίδη, δεν είχε κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Φάνηκε όμως ότι η επίλυση αυτού του προβλήματος θα έχει έναν μακροπρόθεσμο ορίζοντα και ότι το κυρίαρχο ζητούμενο είναι ο φορέας που θα αναλάβει τη μελέτη του έργου.