Τελικά είναι οριστικό και ήδη στην Καλαμάτα πανηγυρίζουν για το θέμα, με την Πάτρα να το έχει "θάψει", αφού μέχρι ώρας δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση για το ζήτημα. 

Μιλάμε ασφαλώς για τη διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας, η οποία είναι οριστικό πλέον ότι δεν θα περάσει από την Πάτρα, με την επιτροπή της λαμπαδηδρομίας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής να επιλέγει αντί της αχαϊκής πρωτεύουσας την Καλαμάτα.

Πρόκειται για το μακρινό ταξίδι που θα ξεκινήσει από την Αρχαία Ολυμπία για να διασχίσει όλη την Πελοπόννησο σχεδόν, ίσως και την Κρήτη και να ανέβει στη συνέχεια στο Καλλιμάρμαρο της Αθήνας για να πετάξει κατόπιν για το Τόκιο της Ιαπωνίας. 

Μέσα σε όλους αυτούς τους σταθμούς που η Φλόγα θα περάσει, η Πάτρα δεν θα βρίσκεται, παρόλο που η άφιξη της Φλόγας στην Πάτρα επιβάλλεται και είναι συνδυασμένη με το σπίτι του Κωστή Παλαμά που έγινε μουσείο, το σπίτι που γεννήθηκε ο μεγάλος αυτός ποιητής που έγραψε τον Ολυμπιακό Ύμνο. 

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που η Πάτρα αποκλείεται από αυτή τη διαδρομή της Φλόγας. Οι λόγοι δεν έχουν γίνει γνωστοί και η επιστολή διαμαρτυρίας του δημάρχου Κώστα Πελετίδη όταν το θέμα είχε γίνει γνωστό, είναι άγνωστο αν έχει πάρει κάποια απάντηση από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. 

Το σίγουρο είναι ότι η Φλόγα θα φτάσει στην Καλαμάτα στις 12 Μαρτίου του 2020. Στην Πάτρα δεν θα υπάρξει έστω κάποια αντίδραση επί του θέματος; Σύμφωνα με πληροφορίες, η φημολογία που κυκλοφορεί είναι ότι η αλλαγή της διαδρομής της Φλόγας δεν έχει να κάνει με την Πάτρα, αλλά με το σύνολό της. 

Έχει αποφασιστεί, δηλαδή, αυτή τη φορά η Φλόγα να περάσει από την νότια Πελοπόννησο για να επισκεφτεί και εκείνα τα μέρη. Η Πάτρα όμως που αποτελεί το κέντρο της Δυτικής Ελλάδας, το κέντρο της Περιφέρειας που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν μπορεί να είναι αποκλεισμένη από αυτή την διαδρομή σε καμία περίπτωση.

 Το θέμα είναι, τώρα που ο αποκλεισμός της είναι οριστικός, θα υπάρξει κάποια αντίδραση από τον δήμο και τους υπόλοιπους φορείς;