Πολύ εύκολο και νόστιμο ορεκτικό με άρωμα θάλασσας για τα γιορτινά τραπέζια και τα καλέσματα. Σερβίρουμε πάνω σε φέτες ψωμιού ή κρακεράκια γαρνίροντας, εάν θέλουμε, με κάπαρη.

Υλικά (για 4-6 άτομα)

200 γραμμάρια καπνιστό σολομό
150 γραμμάρια τυρί κρέμα
ξύσμα από 1 λεμόνι
χυμό από ½ λεμόνι
1/3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα horseradish (από βαζάκι)
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
2 κουταλιές της σούπας κάπαρη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1. Βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα (εκτός από την κάπαρη) στο μούλτι και τα πολτοποιούμε – όχι πάρα πολύ, να μην γίνουν δηλαδή σαν λείος πουρές. Δοκιμάζουμε τη γεύση για να δούμε αν χρειάζεται περισσότερο λεμόνι ή αλάτι (εξαρτάται και από τη μάρκα του σολομού).
2. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Σερβίρουμε πάνω σε φέτες ψωμιού γαρνίροντας, εάν θέλουμε, με την κάπαρη.

Πηγή: arttable.gr