Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις της δραματικής σειράς του ΑLPHA . Ο Κωνσταντίνος ξυπνάει από το κώμα και αρχίζει να επικοινωνεί με τους οικείους του, ενώ η Άννα προσπαθεί να δραπετεύσει από τους απαγωγείς της.

Η Ηλέκτρα συνεχίζει να πέφτει στα δίχτυα του Σωκράτη και πλέον είναι έρμαιο των δικών του αποφάσεων. Η ίδια, όμως, ένα βράδυ τον βρίσκει σε ένα μπαρ μεθυσμένο και προσπαθεί να τον συνεφέρει. Αυτό, όμως, που δεν γνωρίζει είναι ότι το μικρόφωνο που «φύτεψαν» η Λίζα με τον Γεράσιμο στην εταιρεία τους κάνει μάρτυρες μιας μεγάλης ανακάλυψες.

Την επομένη, η Ηλέκτρα γυρίζει στο σπίτι της μεθυσμένη και δέχεται άγρια επίθεση από την Άντυ για το χάλι της, ενώ ο Γεράσιμος προσπαθεί να συγκεντρώσει όλους τους φίλους και γνωστούς να μιλήσουν στη μητέρα του και να τη βοηθήσουν να καταλάβει τι κάνει με τον Σωκράτη και με τη ζωή της. Την άλλη μέρα, μία είδηση πέφτει σαν κεραυνός εν αιθρία σε όλους.

Ο Σωκράτης Λαντάνης βρίσκεται νεκρός. Οι υποψίες για τη δολοφονία του άντρα στρέφονται προς τα άτομα της εταιρείας, και συγκεκριμένα προς τη Μάγδα, χωρίς κανείς να γνωρίζει ακόμη πόσο μπλεγμένος ήταν σε άλλες υποθέσεις. Η Ηλέκτρα, μετά το σοκ αυτό, συνειδητοποιεί ότι πρέπει να σταματήσει τα λάθη και να δει τα πράγματα πιο σοβαρά και έρχεται πάλι κοντά με τον Χρήστο, ο οποίος τη στηρίζει και της συμπαραστέκεται.

Την ίδια ώρα, οι γιατροί κάνουν τα πάντα προκειμένου ο Κωνσταντίνος να επανέλθει και να ξυπνήσει από το κώμα. Για πρώτη φορά, τα νέα είναι καλά, καθώς ο άντρας επανέρχεται κανονικά και συνομιλεί με τον γιο του τον Γεράσιμο. Η είδηση ταξιδεύει γρήγορα σε όλους. Άλλοι χαίρονται, όμως, και άλλοι ανησυχούν με αυτή την εξέλιξη. Μάλιστα, η σχέση του Χρήστου με την Ηλέκτρα διακόπτεται απότομα και βίαια μέχρι να μιλήσει εκείνη με τον Κωνσταντίνο, ενώ όλοι βρίσκονται σε αμηχανία και είναι ιδιαίτερα φορτισμένοι.

Παράλληλα, σύμφωνα με το my tv, η Άννα ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά στα χέρια των απαγωγέων της, οι οποίοι σκέφτονται να τη σκοτώσουν. Και ενώ καθημερινά ακούει τα σχέδια τους εναντίον της, μαζεύει όση δύναμη της έχει απομείνει και δραπετεύει από το υπόγειο που την έχουν κλεισμένη. Ωστόσο, η απουσία της γίνεται αμέσως αντιληπτή και φτάνουν ξανά στα ίχνη της.