"Άρωμα" Πάτρας πήρε για περίπου τέσσερις ημέρες η πόλη που κινεί τους ρυθμούς της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι Βρυξέλλες. 

Κι αυτό χάρη στο Κίνημα Αλλαγής, το πρώην ΠΑΣΟΚ που ανεξάρτητα τις όποιες διαφωνίες ή διαφορετικές κατευθύνσεις έχει στο εσωτερικό του, στην Ευρώπη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ένα ενιαίο ευρωπαϊκό προφίλ που αναδεικνύει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό του και ότι - σύμφωνα με τα στελέχη του - είναι το μοναδικό κίνημα της Ελλάδος που έχει την δυναμική για να ταυτιστεί με τις σοσιαλιστικές και προοδευτικές δυνάμεις που αυτή τη περίοδο βρίσκονται στο στάδιο της αναζωογόνησης τους, μετά από μια εποχή ανασυγκρότησης τους που ήρθε ύστερα από τον τυφώνα της Κεντροαριστεράς. 

Ο τυφώνας αυτός στην Ελλάδα ονομάστηκε ΣΥΡΙΖΑ όμως πλέον στην Ευρώπη, σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται στο στάδιο του κορεσμού. Έτσι θέλουν να γίνει και στην Ελλάδα τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής και στο πλαίσιο αυτό δεν ήταν λίγα τα μέλη του κόμματος που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση που τους έγινε από τους ευρωβουλευτές Εύα Καϊλή και Νίκου Ανδρουλάκη για να παρευρεθούν για λίγες ημέρες στην πρωτεύουσα της Ευρώπης και να παρακολουθήσουν από κοντά εκπαιδευτικά σεμινάρια που αφορούν την λειτουργία της Ευρωβουλής. 

Στις Βρυξέλλες βρέθηκαν έτσι εκτός των άλλων αρκετοί Πατρινοί και μέλη του κινήματος από την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδος.  Ο Γενικός Γραμματέας της Νομαρχιακής Νίκος Μοίραλης, ο Διαμαντής Κανελλόπουλος, ο Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, ο Γιώργος Κολλιόπουλος, ο Ανδρέας Ζαφειρόπουλος, ο Δημήτρης Ασημακόπουλος και αρκετοί άλλοι, ενώ υπήρχαν και άτομα από τον χώρο των ΜΜΕ όπως ο Κώστας Τσάμης και ο Αλέξανδρος Κογκόλης (o μοναδικός από τους παραπάνω που ήταν προσκεκλημένος του κ. Ανδρουλάκη και όχι της κ. Καϊλή). 

Τα μέλη του Κινήματος Αλλαγής είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν σημαντικές εμπειρίες και να δουν από κοντά την λειτουργία του Ευρωκοινοβουλίου, ενώ στο περιθώριο της διαμονής τους είχαν αρκετές συναντήσεις και συζητήσεις μεταξύ τους με κεντρικό θέμα τι άλλο; Την ανανέωση του Κινήματος Αλλαγής, τον δρόμο και την φιλοσοφική διαδρομή που θα πρέπει να ακολουθήσει ως κίνημα για την επικράτηση του σοσιαλισμού στην χώρα, αλλά και τις εξελίξεις που έρχονται με βάση τα όσα μας δείχνουν τα τεκταινόμενα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Σε γενικές γραμμές τα πέρασαν όμορφα και εποικοδομητικά.