NEWS | 2: Ειδήσεις - 17: Κόσμος

Μαδρίτη - Σύγχυση για τον αριθμό των διαδηλωτών της συγκέντρωσης για το κλίμα

Sat, 07 Dec 2019 22:42:00 +0200 22:42 Patras Events logo

500.000 ή 15.000; Οι διοργανωτές και η αστυνομία δίνουν διαφορετικές εκτιμήσεις

Χιλιάδες άνθρωποι από ολόκληρο τον κόσμο διαμαρτυρήθηκαν την Παρασκευή το απόγευμα σε μια μαζική διαδήλωση στη Μαδρίτη ζητώντας μεγαλύτερη δράση για την κλιματική αλλαγή αλλά οι διοργανωτές και η αστυνομία δίνουν εντελώς διαφορετικές εκτιμήσεις για τον αριθμό των διαδηλωτών.

Παρότι οι διοργανωτές κάνουν λόγο για περίπου 500.000 διαδηλωτές, η ισπανική αστυνομία μιλάει για μόλις 15.000 ανθρώπους.

Αρχικά δεν δόθηκε εξήγηση για αυτήν την τεράστια διαφορά.

Τα ισπανικά μέσα αναφέρονταν σήμερα σε έναν "πόλεμο αριθμών". Αν ο αριθμός των διαδηλωτών ήταν πράγματι 500.000 τότε θα επρόκειτο για μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις για το κλίμα σε παγκόσμιο επίπεδο μέχρι σήμερα, σημείωναν.

Στη διαδήλωση συμμετείχαν η σουηδέζα ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ και ο ισπανός ηθοποιός Χαβιέ Μπαρδέμ, ζητώντας, μαζί με τους άλλους διαδηλωτές, σαφή αποτελέσματα στην διεθνή διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα, την COP25, η οποία διεξάγεται στη Μαδρίτη.

Μετά την πορεία οι ακτιβιστές υπέρ του κλίματος διοργανώνουν μια ειδική κοινωνική σύνοδο, που θα ξεκινήσει σήμερα και θα διαρκέσει ως τις 13 Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία ολοκληρώνεται η COP25.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από Πάτρα, Αχαΐα, Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο patrasevents.gr

Σχετικά άρθρα

ΑΡΧΗ

loader