Προθεσμία μέχρι την Τρίτη πήραν για να απολογηθούν οι πέντε κατηγορούμενοι από τους επτά συλληφθέντες των επεισοδίων που έγιναν στην Πάτρα, μεταξύ ατόμων του αναρχικού χώρου και της Αστυνομίας. 

Οι πέντε κατηγορούμενοι κατηγορούνται για πέντε αδικήματα, ενώ οι άλλες δύο συλληφθέντες ήταν ανήλικες και αφέθηκαν ελεύθερες, αφού αντιμετωπίζουν κατηγορίες πλημελημματικού χαρακτήρα. Αντίθετα οι πέντε κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν ένα κακούργημα και τέσσερα πλημμελήματα. Το σύνολο των ατόμων που έπιασε το βράδυ της Παρασκευής η αστυνομία μετά τα επεισόδια που έγιναν, έφτασε τα 21.  

Από τις προσαγωγές αυτές, οι επτά έγιναν συλλήψεις. Στο πλευρό των συντρόφων τους ήταν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο άτομα του αναρχικού χώρου που ζητούσαν να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες. Τα άτομα αυτά αποχώρησαν μετά τις 4 το απόγευμα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Αστυνομία, ήταν όλη τη νύχτα σε επιφυλακή, έχοντας πληροφορίες ότι τα 60 με 70 άτομα που βρίσκονταν στην πλατεία Αγίας Σοφίας μέχρι αργά το βράδυ θα έκαναν πορεία στο πρώην Παράρτημα της οδού Κορίνθου. Η πορεία αυτή έγινε τελικά λίγο πριν τα μεσάνυχτα στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης στην Ερμού, χωρίς όμως να γίνουν επεισόδια. 

Η Αστυνομία παραμένει σε επιφυλακή και το βράδυ του Σαββάτου, φοβούμενη τυχόν χτυπήματα από αναρχικούς για λόγους αντι-εκδίκησης. Πάντως, τα επεισόδια που έγιναν κατά τη διάρκεια της πορείας για τον Αλέξη παίχτηκαν σε όλη την Ελλάδα.