Μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας με χρόνο 1:50.85 από τον Ανδρέα Βαζαίο, ο προπονητής του Αλέξανδρος Νικολόπουλος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρθηκε στην εξαιρετική «χρυσή» κούρσα του 25χρονου κολυμβητή, στους επόμενους στόχους του αθλητή του, αλλά και στην μέχρι τώρα αφοσίωση και επιμονή του για να είναι εδώ σήμερα.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Έκανε μία πολύ καλή κούρσα το πρωί, με κάποια μικρά τεχνικά λαθάκια που τα διόρθωσε το απόγευμα. Είχε κρατήσει λίγο τις δυνάμεις του και του βγήκε σε πολύ καλό ρυθμό το ελεύθερο, που είναι το πιο αδύναμο στιλ του. Ήταν η τέλεια κούρσα. Σίγουρα μας ανοίγει η όρεξη. Η 50άρα πισίνα είναι κάτι τελείως διαφορετικό, αλλά πάντα στο μυαλό μας είναι ένας τελικός στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι ένας αθλητής που κολυμπάει πολύ καλά υποβρύχια, είναι από τους καλύτερους στον κόσμο σε αυτό το κομμάτι, και στην Αμερική τα δούλεψε ακόμη καλύτερα, γιατί το πανεπιστημιακό πρωτάθλημα γίνεται σε μικρή πισίνα, και μάλιστα σε γιάρδες που είναι ακόμη μικρότερη απόσταση.

Επίσης έχει πολύ καλή τεχνική και τον βοηθάει και αυτό. Άλλη δουλειά γινόταν στην Αμερική, με στόχο το κολεγιακό πρωτάθλημα, και αυτό ερχόταν σε αντίθεση με την προετοιμασία για την 50άρα. Πέρυσι ήταν έτοιμος να κολυμπήσει πολύ γρήγορα στο Παγκόσμιο, δεν του βγήκε, του βγήκε όμως στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα και έπιασε το όριο για το Τόκιο, σε ένα κολυμβητήριο (σ.σ. Άλιμος) που δεν πληροί τις προδιαγραφές. Ακούστηκαν διάφορα το καλοκαίρι από ανθρώπους που δεν θα έπρεπε να τα πουν, όμως σήμερα (σ.σ. χθες) ο Ανδρέας έδωσε απαντήσεις»