Θετικές είναι οι εισηγήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr, Ανωτάτων Αξιωματικών που έχουν αναλάβει για λογαριασμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την εξεύρεση κατάλληλων χώρων, για την αξιοποίηση του στρατοπέδου του Άγριλου στην λίμνη Αμβρακία, ώστε να μετατραπεί σε κέντρο φιλοξενίας μεταναστών.

Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, πως Ανώτατος Αξιωματικός έχει ενημερώσει για την εξέλιξη αυτή τη Δημοτική Αρχή της Αμφιλοχίας για τη δημιουργία κλειστού κέντρου στο παλιό στρατόπεδο.

Η συνολική έκταση του στρατοπέδου είναι περίπου 180 στρέμματα και χαρακτηρίζεται ως ιδανικός χώρος για τον σκοπό αυτό, δηλαδή την φιλοξενία αρκετών εκατοντάδων μεταναστών.

Οι πληροφορίες επίσης αναφέρουν πως αριθμός των μεταναστών-προσφύγων μπορεί να ξεπεράσει κατά πολύ τα χίλια άτομα, για αυτό το λόγο θα χρησιμοποιηθούν σκηνές κοντέινερ κτλ.


Όμως δεν παύουν να υπάρχουν και αρκετά μειονεκτήματα. Συγκεκριμένα το στρατόπεδο ανήκει πλέον στο δήμο Αμφιλοχίας, μεγάλο μέρος με ελαιώνες επινοικιάζεται σε αγρότες, οι υπάρχουσες υποδομές είναι παλιές ενώ δεν υπάρχει ύδρευση.

Παρ’ όλα αυτά αξιωματικοί κρίνουν πως το στρατόπεδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κέντρο κλειστού τύπου.

Να σημειωθεί πως ενημερωμένες φέρεται να είναι και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης του δήμου της Αμφιλοχίας.

Η συνεχεία αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον μιας και σχετικά πρόσφατα το δημοτικό συμβούλιο της Αμφιλοχίας έχει εκφράσει την αντίθεση του στο ενδεχόμενο αυτό.

Υπάρχει όμως και το δέλεαρ της αύξησης και της κίνησης στην τοπική αγορά όχι μόνο από τους μετανάστες άλλα και τους εργαζόμενους στο κέντρο αυτό. οπότε δεν αποκλείεται κάποιοι να κάνουν δεύτερες σκέψεις.