Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 20:00 οι κιθαριστές Ανδρόνικος Καραμπέρης και Χρήστος Τσαρούχης θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με δημοφιλή έργα γραμμένα για μία και για δύο κιθάρες στην αίθουσα συναυλιών της Φιλαρμονικής Εταιρίας - Ωδείο Πατρών με ελεύθερη είσοδο. Μελωδίες από την Ιταλία και την Ισπανία μέχρι την μακρινή Λατινική Αμερική, την Αργεντινή και την Βραζιλία, θα μας ταξιδέψουν στον χώρο και τον χρόνο των αναμνήσεων. Η συναυλία που περιλαμβάνει έργα σύγχρονων δημιουργών, όπως οι S.Assad, J.L.Merlin και C.Domeniconi, αλλά και έργα συνθετών των οποίων η έμπνευση πηγάζει από την λαϊκή παράδοση των χωρών που προέρχονται, όπως οι E.Granados, H.Villa-Lobos, M.deFalla, παρουσιάστηκε με επιτυχία και στην όμορφη Νάξο.

Με καθηγητές τον Παναγιώτη Κυδωνιάτη στο Ωδείο Φ.Νάκας στην Πάτρα και εν συνεχεία την Λίζα Ζώη στο Ωδείο «Athenaeum» στην Αθήνα, ο Ανδρόνικος Καραμπέρης και ο Χρήστος Τσαρούχης ολοκλήρωσαν τις μουσικές του σπουδές στην κλασική κιθάρα λαμβάνοντας και οι δύο, τόσο στις πτυχιακές όσο και στις διπλωματικές τους εξετάσεις, βαθμό «Άριστα παμψηφεί». Παράλληλα εμπλούτισαν τις μουσικές τους γνώσεις παρακολουθώντας πλήθος σεμιναρίων και master classes με Έλληνες και ξένους κιθαριστές (R.Dyens, D.Russell, M.Dylla, J.Mills, S.Vlaskalic, J.Willard, Ε.Ασημακόπουλος, Λ.Ζώη).

Έχουν δώσει και οι δύο ρεσιτάλ για σόλο κιθάρα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και έχουν συμμετάσχει σε πολυποίκιλες συναυλίες μουσικής δωματίου ως ντουέτο με φλάουτο, με βιολί, με κιθάρα, με ακορντεόν, με φωνή κλπ. Έχουν συμπράξει ως σολίστ με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Δήμου Πατρέων και με την Αθηναική Μαντολινάτα Νικ.Λάβδας.

Ο Ανδρόνικος Καραμπέρης σαν μέλος της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων Δήμου Πατρέων ‘Θ.Τσιπινάκης’, έχει συμμετάσχει σε συναυλίες και παραστάσεις σε Ελλάδα (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Ηρώδειο κλπ.) και εξωτερικό (Κωνσταντινούπολη,Κύπρος). Σε συνεργασία με το Athenaeum Guitar Trio συμμετείχε στην ηχογράφηση του CD με τίτλο “Aufs Paradies” του σύγχρονου Ισπανού συνθέτη Agustin Castilla-Avila που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2016, ενώ τον Ιανουάριο του 2017 παρουσίασε σε πρώτη εκτέλεση το έργο ‘Τρίπτυχο’ για σόλο κιθάρα του πατρινού συνθέτη Τίμου Γεννάτου το οποίο ο συνθέτης του έχει αφιερώσει.

Ο Χρήστος Τσαρούχης, εκτός από τις σόλο εμφανίσεις του σε Φεστιβάλ και Κύκλους Συναυλιών, έχει ηχογραφήσει για ραδιοφωνικές εκπομπές σειρά κομματιών για κιθάρα και φωνή, σε συνεργασία με τη σοπράνο Μαριάννα Μεσσαλά.

Από το 2012 δουλεύουν μαζί ως ντουέτο πάνω σε ένα απαιτητικό ρεπερτόριο τόσο τεχνικά όσο και ερμηνευτικά δίνοντας έκτοτε συναυλίες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, σε Φεστιβάλ και Κύκλους Συναυλιών (Φεστιβάλ κιθάρας Ε.Ασημακοπούλου-Λ.Ζώη, Φεστιβάλ κιθάρας Λουτρακίου, Μουσικός Μάιος Φιλαρμονικής Εταιρίας κλπ.) αποσπώντας στις μέχρι τώρα εμφανίσεις τους τα ευμενέστερα σχόλια τόσο του κοινού όσο και των ειδικών.

Απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Πατρών, του τμήματος Γεωλογίας και Οικονομικού τμήματος αντίστοιχα, είναι και οι δύο καθηγητές κλασικής κιθάρας στη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών.