Η Θεσσαλονίκη στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια σε όσους έχουν πληγεί από τον σεισμό στην Αλβανία.

Ξεκινά το απόγευμα η μεταφορά των φορτίων της ανθρωπιστικής βοήθειας, που συγκέντρωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τους σεισμόπληκτους της Αλβανίας που έμειναν χωρίς σπίτι ή φοβούνται να επιστρέψουν σε αυτό. Τέσσερα κοντέινερς θα αναχωρήσουν από το άγαλμα του Βενιζέλου, στη συμβολή της Εγνατίας οδού με την Αριστοτέλους, με προορισμό το Δυρράχιο, ενώ επικεφαλής της αποστολής θα είναι ο τομεάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας, Δημήτρης Ασλανίδης.

Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, «οι πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας έδειξαν γι' ακόμη μια φορά το υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού που τους διακατέχει» καθώς συγκεντρώθηκαν από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της περιοχής 18 τόνοι ειδών πρώτης ανάγκης.

Ο κ. Τζιτζικώστας ευχαρίστησε τον Τομεάρχη Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τα στελέχη της Περιφέρειας και όλων των αντιπεριφερειών, όπως και τους δήμους, και υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια αποδεικνύει γι' ακόμη μια φορά ότι η αλληλεγγύη είναι στον πυρήνα της πολιτικής της.