Ο Δήμος Πατρέων σε συνεργασία με το Ανατολικό Διαμέρισμα διοργανώνουν στον προαύλιο χώρο του Ανατολικού Διαμερίσματος (Εγλυκάδος 98), την Κυριακή 8 Δεκέμβρη, εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους εκτελεσμένους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, στις 4 Δεκέμβρη του 1943, από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στο κτήμα Μουρτζούχου.

Στις 11.30 το πρωί, στον τόπο της εκτέλεσης, απέναντι από τα γραφεία του Ανατολικού Διαμερίσματος στο λιτό μνημείο που διαμορφώθηκε δίπλα στον προαύλιο χώρο του σχολικού συγκροτήματος, σαν ελάχιστο φόρο τιμής στους ηρωικούς νεκρούς του λαού, θα γίνει κατάθεση στεφάνων και θα ακολουθήσει ομιλία από τον εκπρόσωπο του Δήμου.

Νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 10 το πρωί, ο Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος διοργανώνει εκδήλωση στην Πλατεία Ελευθερίας, για να τιμήσει τους εκτελεσθέντες, από τους ναζί αγωνιστές, στο μπλόκο των Προσφυγικών, με την παρουσία του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη.

Θα πραγματοποιηθεί θεατρικό δρώμενο από το Παιδικό Τμήμα και το Τμήμα Πόντου του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου, χαιρετισμό θα απευθύνουν εκπρόσωπος του Παμμικρασιατικού, αντιστασιακοί και συγγενείς των εκτελεσμένων και η εκδήλωση θα κλείσει με κατάθεση στεφανιών.

Αμέσως μετά, θα πραγματοποιηθεί πορεία και δρόμος θυσίας, από την Πλατεία Ελευθερίας, στο κτήμα Μουρτζούχου, όπου και θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση τιμής και μνήμης του Δήμου.