Στο σκέλος της πρωτοφανoύς ενδοδικαστικής διένεξης για τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis, εισέρχεται η έρευνα της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης. Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης του πρώην προστατευόμενου μάρτυρα Νικόλαου Μανιαδάκη, η επιτροπή καλεί την ερχόμενη Τρίτη τον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή.

O Iωάννης Αγγελής, ο οποίος παραιτήθηκε από εποπτεύων στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς τον Ιανουάριο του 2019, έχει καταγγείλει παρεμβάσεις του «Ρασπούτιν» και βιασύνη στην απαγγελία κατηγοριών σε πολιτικά πρόσωπα. Έχει πει ότι τα στοιχεία που ήθελαν να δώσουν Αμερικανοί, κατά συγκεκριμένου πολιτικού προσώπου στη Βιέννη, έπρεπε να δοθούν μόνο μέσω δικαστικής συνδρομής. Επίσης έχει διατυπώσει κρίσεις και για την ποιότητα των στοιχείων που είχαν συλλεγεί από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, για τον τρόπο λήψης καταθέσεων από τους προστατευόμενους μάρτυρες και για σφάλματα ανακριτικής τακτικής.

Σήμερα ολοκληρώθηκε η εξέταση του Νικόλαου Μανιαδάκη από την ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης της Βουλής. Για 3η φορά ο κ. Μανιαδάκης κατονόμασε τους προστατευόμενους μάρτυρες με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση», δηλώνοντας βεβαιότητα για το πραγματικό τους πρόσωπο διότι συνέπεσε μαζί τους στη ΓΑΔΑ και την Εισαγγελία. Επίσης και για τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες είπε πως δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις να υπαχθούν σε καθεστώς προστασίας. Επανέλαβε ότι του ασκήθηκαν πιέσεις από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη η οποία τον ενημέρωσε, για τις επαπειλούμενες σε βάρος του ποινές, αν δεν παραδεχόταν παράνομες πράξεις κατά πολιτικών προσώπων.