Το πρώτο τρέιλερ της ιστορίας της Μουλάν στην live action εκδοχή της κυκλοφόρησε.

Μετά την μεταφορά στον ρεαλιστικό κόσμο των κλασικών κινουμένων σχεδίων της Disney, «Η Πεντάμορφη και το Τέρας», «Σταχτοπούτα», «Αλαντίν» και «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών» η διάσημη εταιρία δίνει σάρκα και οστά στην Κινέζα πολεμίστρια Μουλάν.

Η ιστορία δεν διαφέρει πολύ από την κλασική ιστορία της Μουλάν που παίρνει τη θέση του πατέρα της στον αυτοκρατορικό στρατό που καλείται να αντιμετωπίσει την έξωθεν απειλή. Ωστόσο, όπως βλέπουμε στο πρώτο, πρώτο τρέιλερ, η Μουλάν θα πρέπει να πέσει στην φωτιά του πολέμου, ενώ θα έρθει αντιμέτωπη και με μια μάγισσα του εχθρού, η οποία και θα αποκαλύψει την πραγματική της ταυτότητα.

Η ταινία έρχεται να... καβαλήσει το κύμα της εποχής, που θέλει ολοένα και περισσότερες γυναίκες να αναλαμβάνουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ακόμη και σε ταινίες που ήταν κατά βάση ανδροκρατούμενες. Σε αντίθεση όμως με την ταινία κινουμένων σχεδίων Μουλάν, από το 1998, η Μουλάν στον αληθινό κόσμο θα πρέπει να πείσει πως μπορεί να σταθεί ως εκλεκτός πολεμιστής του Κινέζου αυτοκράτορα.Το πρώτο τρέιλερ της νέας live action ταινίας Μουλάν κυκλοφόρησε μόλις και παρουσιάζει το «παραμύθι» ως μια συγκινητική περιπέτεια στην Κίνα μιας άλλης εποχής.