Μετά τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να υποχωρήσει στο θέμα της συμφωνίας με τη Λιβύη.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, o οποίος χθες συνάντησε τον Έλληνα Πρωθυπουργό για 1 ώρα και 35 λεπτά, έκανε τις δηλώσεις από το Λονδίνο, σε συνέντευξη Τύπου, μετά τη λήξη της Συνόδου του ΝΑΤΟ και είπε ότι η Τουρκία δεν είναι κράτος νομαδικής φυλής ενώ αναρωτήθηκε: Τι είναι το θαλάσσιο δίκαιο, από πού βγαίνει το διεθνές δίκαιο;

«Όλα αυτά τα ξέρει αυτό το έθνος. Δηλαδή το Υπουργείο Εξωτερικών έχει πολύ καλή μνήμη σε αυτό. Επομένως εμείς δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε. Αυτά που έγιναν οπωσδήποτε είναι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Αυτή τη στιγμή φτάνει η νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης να πατήσει στα πόδια της, και αφού σταθεροποιηθεί θα πραγματοποιηθεί και αυτό το βήμα», πρόσθεσε.

«Η Τουρκία έχει δικαιώματα στην περιοχή. Κάνουμε χρήση του δικαιώματός μας να είμαστε μια από τις εγγυήτριες δυνάμεις στην Κύπρο. Έχουμε τους συντρόφους μας εκεί, και είμαστε στο πλευρό της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου. Έτσι θα εργαστούμε στο τέλος για να προστατεύσουμε τα δικαιώματά τους. Δεν μπορούμε να παραιτηθούμε από αυτό», κατέληξε.