Αν είναι κάτι που ευχαριστεί τα μέλη της δημοτικής αρχής σε ότι έχει να κάνει με τον χριστουγεννιάτικο φωτεινό διάκοσμο, αλλά και τον στολισμό που θα μπει στις κεντρικές πλατείες της Πάτρας, με τις κατασκευές στο χριστουγεννιάτικο χωριό, τον παιδότοπο της πλατείας Όλγας, τις μπάλες και τα στολίδια στην Τριών Συμμάχων, είναι ότι όλα αυτά αποτελούν εργασία και κόπο των εργαζομένων του δήμου. 

Δεν είναι προϊόντα ούτε χορηγιών όπως σε άλλες πόλεις, ούτε του ιδιωτικού τομέα. Είναι πράγματα που έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι οι υπάλληλοι του δήμου. Από τα φώτα του χριστουγεννιάτικου διακόσμου που ανήκουν στο δήμο και τα έχει αγοράσει ακριβώς για αυτό το σκοπό, όσο και για όλα τα υπόλοιπα που θα δούμε στο κέντρο της Πάτρας μέσα στις επόμενες ημέρες, με στόχο να ξετυλίξουν τη μαγεία των Χριστουγέννων. 

Όλα αυτά βέβαια δεν είναι τυχαία, κρύβουν μία φιλοσοφία που φτάνει στην οργάνωση του δημόσιου τομέα και τις δυνατότητες που έχει αυτός, απέναντι στο σύγχρονο ρεύμα των ιδιωτικοποιήσεων το οποίο πρεσβεύει με σαφήνεια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. "Το θέμα είναι πως αξιοποιούμε τους υπαλλήλους μας" τόνισε στη συνέντευξη Τύπου που έγινε για τον εορταστικό διάκοσμο της πόλης.

"Οι εργαζόμενοι δεν είναι μία αφηρημένοι έννοια. Έχουν ψυχή και πνεύμα, έχουν μεράκι και διάθεση, στοιχεία που θα πρέπει να τους αναδείξουν όσοι διοικούν το δημόσιο τομέα. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε εμείς στο δήμο και είναι αλήθεια ότι οι εργαζόμενοι μας σε όλους τους τομείς, μας έχουν αφήσει άφωνους με τις ικανότητες και τα όσα μπορούν να προσφέρουν". 

Το στόμα του Κώστα Πελετίδη βγάζει συχνά - μέλι για τους εργαζόμενους του δήμου και τα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου ήταν σίγουρα μία από τις φορές αυτές. Δίπλα του ήταν εκτός από την κ. Αλεξοπούλου, ο ξυλουργός του δήμου κ. Αποστολάτος, οι τεχνίτες του καρναβαλικού συνεργείου, Τζουμάκας, Λιβάνης και Σαρηγιάννης που φιλοτέχνησαν τα ελάφια και τις νέες κατασκευές που θα συνθέσουν το νέο σκηνικό, αλλά και άλλα μέλη της ειδικής αυτής ομάδας που έχει δημιουργήθηκε για τις προετοιμασίες της πόλης εν όψει των γιορτών. Όλα λοιπόν έχουν μια εξήγηση.