Άστραψε και βρόντηξε ο δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης όταν στη συνέντευξη Τύπου του ζητήθηκε από τους δημοσιογράφους να σχολιάσει τα όσα είπε ο υπουργός Ναυτιλίας για το τρένο και την υπογειοποίησή του, για το LNG στο λιμάνι και ότι θα πρέπει να κάνουν στην άκρη όσοι σταματούν την ανάπτυξη. 

Ο Κώστας Πελετίδης ήταν λάβρος και τόνισε: "Να πείτε στον κύριο υπουργό που έτυχε να περνάει από την Πάτρα και εμείς ανάπτυξη θέλουμε. Την ανάπτυξη ζητούμε και αν αυτός θέλει μία φορά το τρένο να φτάσει στο νέο λιμάνι, εμείς το θέλουμε δέκα. Και θα φτάσει έτσι όπως το έχει ζητήσει η πόλη και όχι όπως το θέλουν οι κύριοι αυτοί για τους δικούς τους λόγους. 

Με πλήρη υπόγεια χάραξη από την Κανελλοπούλου έως τον Άγιο Διονύσιο και από εκεί έως το νέο λιμάνι. Γιατί αυτό αξίζει στην Πάτρα και γιατί η Πάτρα να του πείτε ότι ξέρει να διεκδικεί" τόνισε μεταξύ άλλων.

"Μέχρι τώρα έχουμε δείξει μία θετική στάση περιμένοντας να δούμε τι θα μας πουν, όμως τους προειδοποιούμε, εδώ δεν τους περνάει. Αν συνεχίσουν έτσι την επόμενη φορά δεν θα είναι και τόσο ευπρόσδεκτοι, όχι από αυτούς που τους περιτριγυρίζουν και τους λένε τα δικά τους, αλλά από τον λαό της Πάτρας. Εμείς δεν παίζουμε". 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο κ. Πλακιωτάκης κατά τον ερχομό του στην Πάτρα σε εκδήλωση που διοργάνωση η ΟΝΝΕΔ τόνισε ότι το LNG θα μπει σε δεξαμενές που θα φτιαχτούν κοντά στο νέο λιμάνι, σε σημεία που έχουν οριοθετηθεί και για τα οποία ο δήμος έχει ήδη ανέβει στα κεραμίδια, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να αφήσει να συμβεί κάτι τέτοιο. 

Όπως ξεκάθαρη ήταν η θέση του κ. Πελετίδη και για το θέμα του τρένου, υπογραμμίζοντας ότι ο δήμος δεν πρόκειται να κάνει πίσω για την πλήρη υπογειοποίηση της γραμμής. Μάλιστα κάλεσε τους αρμόδιους της κυβέρνησης να έρθουν να τα πουν από κοντά στους πολίτες της Πάτρας, αυτά που πιστεύουν και διαλαλούν, στην πρώτη συγκέντρωση που θα γίνει με τους κατοίκους του Καστελόκαμπου  για το θέμα του τρένου μετά τις νέες εξελίξεις. 

Η συγκέντρωση θα γίνει την Κυριακή. "Ας έρθουν να μας πουν..." κατέληξε. 

Ολόκληρη η δήλωση του Δημάρχου

«Ανάπτυξη της πόλης γι’ αυτούς είναι μόνο η εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων, όχι των συμφερόντων των μικροεπιχειρηματιών και των ελεύθερων επαγγελματιών που με την πολιτική τους θα τους αφανίσουν, αλλά των μεγάλων ομίλων. 

Εμείς επαναλαμβάνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε αυτήν την όπως – όπως ανάπτυξη για να εξυπηρετηθούν κάποιοι.

Σε όλες τις άλλες πόλεις που πέρασε η σιδηροδρομική γραμμή ή έγινε παράκαμψη ή υπογειοποίηση. 

Στην Πάτρα, την τρίτη πόλη της χώρας έχουν την υποχρέωση να κάνουν αυτό που η κοινή λογική λέει.

Κάνουν ότι κόπτονται. Το 2018 το τρένο έπρεπε να είχε φθάσει στο νέο λιμάνι. Πού είναι ακόμη τώρα; Στο Κιάτο!

Να τα ξεχάσουν λοιπόν αυτά. Να ξέρουν ότι στην Πάτρα δεν θα περνάνε καλά αν συνεχίσουν έτσι. Ο λαός της πόλης δεν θα τους επιτρέψει να εφαρμόσουν τα σχέδιά τους με τα οποία θα κόψουν την πόλη στα δύο και θα την αποκόψουν από το θαλάσσιο μέτωπό της.  Θα τον βρουν μπροστά τους τον λαό.

Ήδη την Κυριακή γίνεται η πρώτη συγκέντρωση της επιτροπής των κατοίκων στον Καστελλόκαμπο».