Σε πανελλαδική απεργία προχώρησαν οι εργαζόμενοι της τράπεζας Πειραιώς μετά τις απολύσεις που έχουν δρομολογηθεί από τη διοίκηση του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος. 

Οι εργαζόμενοι κατέβασαν τα ρολά των τραπεζών για 24 ώρες και μεταξύ των καταστημάτων, κλειστό παρέμεινε και αυτό στην Πάτρα, αλλά και στην ευρύτερη περιφέρεια. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν σε ανακοίνωση δεν είναι η πρώτη κινητοποίηση από τους εργαζόμενους, καθώς καλούνται να μετακινηθούν 350 από αυτούς, μετά την ανάθεση της διαχείρισης των κόκκινων δανείων σε εταιρεία του εξωτερικού.

Όπως υποστηρίζουν, πιέζονται να εγκαταλείψουν την τράπεζα για να εργαστούν στην εισπρακτική εταιρεία και αυτό συνεπάγεται και μετακίνηση από την πόλη της Πάτρας.

Οι 350 εργαζόμενοι όπως αναφέρει ανακοίνωση των Συλλόγων ΣΕΥΤΠΕ ΣΥΓΤΕ Αγωνιστικού Μετώπου Συσπείρωση (παράταξη ΣΕΤΑΠ) παραμένουν εκτός εργασίας, γιατί αρνήθηκαν παρά τις πιέσεις να φύγουν από την τράπεζα και να εργαστούν στην εταιρεία και εδώ και δέκα μήνες δίνουν αγώνα με πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις.