Τριάντα εκδηλώσεις, επί δύο και πλέον εβδομάδες, θα μεταφέρουν τον παλμό των Χριστουγέννων και το μήνυμα για την έλευση της πρωτοχρονιάς στο κέντρο και σε γειτονιές της Πάτρας, με τη σφραγίδα του Δήμου Πατρέων και του Πολιτιστικού Οργανισμού.   

Το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, στις 7.30 το απόγευμα της προσεχούς Τρίτης 10 Δεκεμβρίου, στην πλατεία Γεωργίου από μικρά παιδιά και τον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, θα είναι προάγγελος όλων όσων θ’ ακολουθήσουν, με το Σύνολο Κρουστών του Ωδείου της Πολυφωνικής Χορωδίας να δίνει συγχρόνως το δικό της Χριστουγεννιάτικο τέμπο μέσα από  τυμπανισμούς.  

Η καρδιά της Πάτρας θα χτυπά ήδη σε εορταστικούς ρυθμούς με  σαλτιμπάγκους να εμφανίζονται από το …πουθενά τα σιντριβάνια της πλατείας Γεωργίου να …παγώνουν, και υπερσαπουνόφουσκες και σαπουνοφουσκο-εφευρέσεις να πλημμυρίζουν το χώρο.

Λίγο νωρίτερα – στις 7.00 το απόγευμα – στην πλατεία Τριών Συμμάχων υπό τους ήχους της μπάντας θα γίνει το άναμμα των Χριστουγεννιάτικων φώτων. Στη συνέχεια, η μπάντα του Δήμου, με αφετηρία την πλατεία τριών Συμμάχων θα έχει αρχίσει να στέλνει το δικό της εορταστικό μήνυμα και παιανίζοντας Χριστουγεννιάτικα τραγούδια θα κατευθυνθεί μέσω της Αγίου Νικολάου στην πλατεία Γεωργίου.

Να σημειωθεί πως την Παρασκευή το πρωί και μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου, Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα ακούγονται μέσω των ηχητικών εγκαταστάσεων στην πόλη.

Παράλληλα, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων έχει προχωρήσει στην παραγωγή video μικρής διάρκειας , το οποίο έχει αναρτηθεί στο κανάλι του Δήμου στο youtube. Το link το οποίο οδηγεί στο video είναι το εξής : https://www.youtube.com/watch?v=mijc-GnbN3w&feature=youtu.be

Τα δρώμενα στην πλατεία

Οι X-Saltibagos θα έχουν ήδη στήσει - από τις 6.30 το απόγευμα - το δικό τους «γλέντι» συμπαρασύροντας μικρούς και μεγάλους, πραγματοποιώντας ζογκλερικά με τους ξυλοπόδαρους να κινούνται στο…ύψος των περιστάσεων στην πλατεία Γεωργίου.

Αμέσως μετά το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, θα πραγματοποιηθεί ένα μοναδικό εικαστικό δρώμενο, με τη συμμετοχή του κόσμου, όπου με τη χρήση «ψυχρού πάγου» τα σιντριβάνια της πλατείας θα αλλάξουν χρώμα, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό θέαμα.

Mr and Mrs Bubble λίγο πριν τις 8.00 το βράδυ θα πάρουν τη σκυτάλη καλώντας το κοινό να γίνει «συμπρωταγωνιστής» με τους δύο ήρωες και να μοιραστούν τις σαπουνοφουσκο- εφευρέσεις τους και να μπει μέσα σε μία τεραστίων διαστάσεων σαπουνόφουσκα. 

Ταυτόχρονα στο πατάρι οι χορωδίες από τις οποίες θα ακουστούν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

ΧΟΡΩΔΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡOΓΡΑΜΜΑ

ΑΝΤΗΧΩ

 1. Ding dong Merrily On High (Howard Cable)
 2. Noel. Noel (Linda Spevacek)
 3. Ένα στεφάνι από κάλαντα

CANTALENA ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΑΤΡΑΣ

 1. Ω! ΕΛΑΤΟ (επεξ. Β. Τενίδης)
 2. Κάλαντα Ικαρίας
 3. Have yourself a merry little Christmas (Teena Chinn)

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΩΔΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

 1. Κάλαντα Πελοποννήσου
 2. Κάλαντα Θεσσαλίας
 3. Κάλαντα Κέρκυρας

 VOCAL ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΤΡΑΣ

 1. Κάλαντα Χριστουγέννων Κρήτης-Μοραΐτικα
 2. Κερκυραϊκά κάλαντα Χριστουγέννων
 3. Κάλαντα Χριστουγέννων Κυκλάδων

 ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΟΡΦΕΥΣ-ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΔΡΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ

 1. Χριστούγεννα (Ηλίας Παπαδόπουλος)
 2. Δόξα το όνομά του (Fr. Sumbert)
 3. Άγια Νύχτα (Grumber)

Η συνέχεια επί της πλατείας …


Χριστουγεννα είναι... Σποτ εκδηλώσεων 2019