Φέτος με τις «Άγριες Μέλισσες» και τον χαρακτηριστικό ρόλο του σκληρού, πλούσιου παιδιού ο τηλεοπτικός Κωνσταντής ή όπως όλοι τον γνωρίζουν Γιάννης Κουκουράκης μπήκε σε κάθε σπίτι. Αυτό το αντιλαμβάνεται ο ίδιος στην καθημερινότητα του;

«Θεωρώ ότι όταν είσαι μέσα σε κάτι δεν το βλέπεις από απόσταση, το βιώνεις σίγουρα διαφορετικά και το αντιλαμβάνεσαι κάπως αλλιώς. Δουλεύω με έντονους ρυθμούς καθημερινά, με πολύωρα γυρίσματα και παραστάσεις στο θέατρο. Πολλές φορές δεν ξέρω καν τι μέρα είναι. Όταν επιστρέφω από τα γυρίσματα και το θέατρο, με περιμένει διάβασμα στο σπίτι, μελετάω τον ρόλο. Επίσης, δεν έχω τηλεόραση και δεν το αντιλαμβάνομαι άμεσα. Έχω αρχίσει να το καταλαβαίνω από τις αντιδράσεις που συναντώ στον δρόμο. Παρακολουθώ τη σειρά, ανελλιπώς. Κρατώ σημειώσεις και παρατηρώ τον εαυτό μου για να διορθώσω κάποια πράγματα. Το θεωρώ κομμάτι της δουλειάς μου. Αυτό που σίγουρα έχει αλλάξει είναι η καθημερινότητα μου. Αλλά και οι ρυθμοί μου και ο όγκος της δουλειάς. Αυτή την περίοδο τον χρόνο μου μονοπωλεί η δουλειά»

Πώς κατάφερε να ισορροπεί τις απαιτήσεις της επαγγελματικής του ζωής με τις ανάγκες της προσωπικής;

«Πιστεύω ότι με λίγη θέληση όλα γίνονται. Η δουλειά δεν είναι η ζωή σου. Στα καλά νέα, η δική μου δουλειά είναι κάτι που γουστάρω, έχω επιλέξει και με γεμίζει. Η ζωή μου όμως είναι πάνω από τη δουλειά μου. Και εντελώς διαφορετική. Αυτό έχω δει ότι λειτουργεί. Βρίσκεις μια ισορροπία. Σίγουρα θα δυσκολευτείς στην αρχή μέχρι να συνηθίσεις τους ρυθμούς. Έπειτα θα βρεις τρόπο να φέρεις εις πέρας τα πάντα. Σίγουρα δεν θα εμφανίσεις ταχυδακτυλουργικά παραπάνω ώρες απ' όσες διαθέτει η μέρα, αλλά θα καταφέρεις να τα κάνεις όλα. Αρκεί να έχεις όρεξη»

Η σειρά έδωσε δημοφιλία σε πολλούς νέους και ταλαντούχους ηθοποιούς που πάσχιζαν για ένα μεροκάματο στο θέατρο.

«Εργάζομαι από τα έντεκα. Έχω μεγαλώσει με την πεποίθηση ότι η δουλειά μου πρέπει να αμείβεται. Είναι αρχή μου. Σέβομαι τον χρόνο και τον κόπο μου. Μέχρι να δουλέψω ως ηθοποιός εννοείται ότι έκανα κι άλλες δουλειές για να μπορώ να συντηρηθώ και να σπουδάζω χωρίς να επιβαρύνω κανέναν. Από τα 21 μου είμαι οικονομικά ανεξάρτητος. Κάποιες φορές βίωσα μεγάλες οικονομικές δυσκολίες. Παράλληλη δουλειά δεν έκανα ποτέ. Γιατί έτσι η υποκριτική θα γινόταν χόμπι. Και αυτό δεν με αφορούσε ποτέ. Επέλεξα να γίνει η κύρια εργασία μου, το επάγγελμα μου. Ωστόσο, δεν έκανα ποτέ κάτι με βάση τα χρήματα και την αμοιβή. Αν κάνω κάτι και δεν περνάω καλά, τι να τα κάνω τα χρήματα; Να τα φάω στους γιατρούς;»

Ο ρόλος του Κωνσταντή απαιτούσε κοντά μαλλιά και μουστάκι. Πόσο καιρό του πήρε να συνηθίσει το νέο του look;

«Έναν ολόκληρο μήνα. Τις πρώτες τρεις-τέσσερις μέρες δεν κοιτάχτηκα καν σε καθρέφτη. Όποτε το έκανα αντίκριζα έναν άνθρωπο που δεν ήξερα. Επί τέσσερα χρόνια είχα μούσια και μακριά μαλλιά, με είχα συνηθίσει έτσι. Δεν μπορούσα να καταλάβω αν μου αρέσω ή όχι. Ευτυχώς όλοι μου έλεγαν ότι μου πάει», λέει ο ίδιος στο Gala.