Πάνω από 700 οικογένειες, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει αποκομίσει μέχρι στιγμής ο κοινωνικός οργανισμός του δήμου της Πάτρας, πρόκειται να κάνουν και φέτος Χριστούγεννα και να στρώσουν το χριστουγεννιάτικο τους τραπέζι, μέσα από τα προϊόντα και τα είδη που θα πάρουν από την τράπεζα τροφίμων

Οικογένειες που για ακόμα μία χρονιά δεν κατάφεραν να βγουν από την δίνη της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης, αυτή που οι ειδικοί της οικονομίας θέλουν να μας πείσουν με βάση τους αριθμούς, ότι πλέον έχουμε αφήσει πίσω μας. Στην πραγματικότητα τα στοιχεία που υπάρχουν και προκύπτουν μέσα από τις ανάγκες της κάθε κοινωνίας, δείχνουν ότι η κρίση και φτώχεια είναι ακόμα εδώ. 

Ζει και βασιλεύει. Ειδικότερα στην Πάτρα, αν κρίνουμε μέσα από τα στοιχεία του κοινωνικού οργανισμού, μάλλον αυξάνεται, παρά μειώνεται. Πέρυσι για παράδειγμα οι οικογένειες που είχαν στραφεί στην τράπεζα τροφίμων για το γιορτινό τους τραπέζι ήταν γύρω στις 650. Φέτος αναμένεται να ξεπεράσουν τις 700. 

Το ίδιο συμπέρασμα προκύπτει και μέσα από το πρόγραμμα του δεκατιανού που μοιράζει ο δήμος στα σχολεία της Πάτρας για τους μαθητές των φτωχών οικογενειών. Φέτος είναι κατά τουλάχιστον 100 περισσότερες οι αιτήσεις και ενώ το πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη. Η διανομή των τροφίμων στις 700 και πλέον οικογένειες της Πάτρας που βρίσκονται στην απορία, έχοντας ξεπεράσει τα όρια ακόμα και της ακραίας φτώχειας, θα πραγματοποιηθεί μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου. 

Ο Κοινωνικός Οργανισμός θα προχωρήσει σε σχετική ανακοίνωση για την ημερομηνία και γενικότερα για όλες τις λεπτομέρειες της διανομής, όπως και για το είδος των τροφίμων που θα μοιραστούν. Η ουσία όμως δεν αλλάζει. Πάνω από 700 οικογένειες της Πάτρας θα περάσουν και φέτος μαύρα και στερημένα Χριστούγεννα.

Και σε αυτόν τον αριθμό δεν συμπεριλαμβάνεται ο αριθμός των απόρων και των αστέγων, των μόνων και των εγκαταλειμμένων αυτής της πόλης για τους οποίους θα γίνει το καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο και πρωτοχρονιάτικο τραπέζι από τον δήμο, έτσι ώστε να κάνουν και αυτοί γιορτές, έχοντας μια συντροφιά. Ποιος είπε ότι η φτώχεια δεν υπάρχει σε αυτή την πόλη;