Άγριος ξυλοδαρμός καταγγέλλεται από το Δίκτυο Αλληλεγγύης Κρατουμένων στα social media. Σύμφωνα με την καταγγελία αυτή ο ξυλοδαρμός έγινε εις βάρος ενός 52χρονου κρατούμενου από τις φυλακές του Αγίου Στεφάνου με δράστη έναν αρχιφύλακα του σωφρονιστικού καταστήματος. 

Στην καταγγελία μεταξύ άλλων γίνεται λόγος για ξυλοδαρμό κρατουμένου με μεταλλική ράβδο και καρέκλες μέχρι το θύμα να πέσει λιπόθυμο από το ξύλο. Ολόκληρη η καταγγελία: "Επώνυμη καταγγελία από κρατούμενους των φυλακών Αγίου Στεφάνου Πάτρας για βασανισμό κρατούμενου από τον αρχιφύλακα της φυλακής.

Ο αρχιφύλακας αρχικά ζήτησε από τον 52 κρατούμενο υπήκοο Μπαγκλαντές να γίνει ρουφιάνος του και όταν ο κρατούμενος αρνήθηκε καθώς όπως είπε αν κάτι τέτοιο γινόταν γνωστό θα κινδύνευε ο ίδιος και ή οικογένειά του, άρχισε να τον βασανίζει με σκοπό να κάμψει την άρνηση του όταν είδε ότι αυτό δεν θα γινόταν άρχισε να τον χτυπάει με μεταλλική ράβδο και καρέκλες μέχρι να τον αφήσει λιπόθυμο και με σπασμένο χέρι και πόδι!

Μάλιστα για να συγκαλύψουν το γεγονός τον παράτησαν σε αυτή την κατάσταση στην Γ’ πτέρυγα αντί να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Απαιτούμε το Υπουργείο Προστασία του Πολίτη να ερευνήσει την κατάσταση και να κινήσει τις ποινικές και πειθαρχικές διαδικασίες, ενάντια του αρχιφύλακα και να σταλεί ο κρατούμενος στο νοσοκομείο! Αλλιώς είναι ξεκάθαρο σε εμάς ότι είναι συνυπεύθυνο και ο αρχιφύλακας απλά ακολουθεί τη γραμμή του υπουργείου, που βλέπει με θετικό μάτι τον βασανισμό των κρατουμένων".