Η Πάτρα είναι όμορφη και γιορτινή, τις τελευταίες ημέρες, έχοντας μια λάμψη και ένα φως στο κέντρο της, μπαίνοντας στο πνεύμα των Χριστουγέννων. 

Ο φωτεινός διάκοσμος, απλός και λιτός, χωρίς περιττούς εντυπωσιασμούς, έχοντας την δική του αισθητική στο συνολικό γιορτινό χρώμα που σκεπάζει τις νύχτες το ιστορικό κέντρο της Πάτρας, έρχεται για να προσδώσει σε αυτή την πόλη τη μαγεία των Χριστουγέννων και των γιορτών. 

Στον περσινό διάκοσμο και στα φώτα που είχαν αγοραστεί από τον δήμο πριν από ένα χρόνο περίπου ήρθαν για να προστεθούν ορισμένα καινούργια στοιχεία, δίπλα στους μπλε αγγέλους, τα δεντράκια και τα αστεράκια που ήδη έχουν δέσει αρμονικά με τα υπόλοιπα χαρίζοντας το φως και την λάμψη που χρειάζονται αυτές οι μέρες. 

Η Πάτρα είναι όμορφη τις γιορτές. Χωρίς χιλιάδες λαμπιόνια, χωρίς εντυπωσιασμούς, έχοντας όμως εκείνο το φως που χρειάζεται για να μπαίνει στις καρδιές και στις ψυχές μας. Φως διακριτικό και ομοιόμορφο, αρμονικό και ταυτόχρονα κλασικό, αλλά και μοντέρνο. Γιατί τα Χριστούγεννα είναι πράγματι φως. 

Φως που όμως δεν θα μας τυφλώνει, αλλά θα μας ζεσταίνει μπροστά στις μέρες αυτές που έρχονται. Ο φωτεινός διάκοσμος της Πάτρας έχει λοιπόν την δική του προσωπικότητα, το δικό του ύφος και χαρακτήρα και όλα αυτά κρύβουν μια ξεχωριστή φιλοσοφία.

Μια φιλοσοφία που έρχεται για να αναδείξει την σημαντικότητα των Χριστουγέννων και το πόσο ανάγκη έχουμε όλοι μας αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε για να αλλάξουμε διάθεση και να μπούμε στο πνεύμα των γιορτών. 

Δείτε τις φωτογραφίες που έχουν ανέβει στην σελίδα του δήμου στο facebook.