Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019 η Στέγη Ελληνικών Χορωδιών είχε τη χαρά να υποδεχτεί στις αίθουσες του Ελληνικού Ωδείου στο Μαρούσι  τους Καθηγητές Μουσικής δημοσίων σχολείων και ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, Διευθυντές Χορωδιών & νέους μουσικούς από όλη την Ελλάδα, που παρακολούθησαν το 6ο Σεμινάριο της Στέγης  με θέματα τη «Διεύθυνση Χορωδίας» &  «Πώς να μιλάς και να τραγουδάς ώστε να σε ακούν» με Εισηγητές τους  Μίλτο Λογιάδη και τη Νίνα Καλούτσα.

Κατά την έναρξη του Σεμιναρίου ο πρόεδρος της Στέγης Θωμάς Λουζιώτης απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό καλωσορίζοντας τους Εισηγητές αλλά και τους συμμετέχοντες του Σεμιναρίου, ευχαριστώντας για την φιλοξενία το Ελληνικό Ωδείο και τον Διευθυντή του Ανδρέα Παρασκευόπουλο.

Η πρώτη μέρα είχε μια αναφορά στην προετοιμασία του μαέστρου πριν από την πρόβα, στην Ερμηνεία αποσπασμάτων και σε διάφορα τεχνικά θέματα που αφορούν την ερμηνεία έργων διαφορετικών εποχών, από τον Διακεκριμένο Καθηγητή και Διευθυντή Χορωδιών και Ορχηστρών Μίλτο Λογιάδη, όπου μάγεψε με τον τρόπο, τη μέθοδο, το παράδειγμά του αλλά και με την εκφραστικότητα των κινήσεών του, όλους τους συμμετέχοντες. Όλα τα παραπάνω οδήγησαν στην επιτυχή έκβαση όλου του Σεμιναρίου.     

Η δεύτερη μέρα του Σεμιναρίου ξεκίνησε με την Ειδικό Φωνής Νίνα Καλούτσα η οποία ασχολήθηκε με τα θέματα της ομιλίας και της φωνής σε σχέση με το τραγούδι και τη Χορωδία, προχωρώντας και σε πρακτικές ασκήσεις που έχουν να κάνουν με τα είδη των αναπνοών τόσο στην καθημερινότητά μας όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Το Σεμινάριο συνεχίστηκε με την υποδειγματική διδασκαλία της Χορωδίας “Ambitusτης Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης - Μέλος της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών με τη Μαέστρο Κατερίνα Βασιλικού, υπό την καθοδήγηση του Μίλτου Λογιάδη

Το τελευταίο και σημαντικό μέρος του Σεμιναρίου αφορούσε τη διεύθυνση των έργων από τους ενεργά συμμετέχοντες με τη Χορωδία καθώς και τον καθοριστικό ρόλο του Μίλτου Λογιάδη που με τις απαραίτητες επισημάνσεις, διορθώσεις και συμβουλές,  καθοδήγησε  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλους όσους έλαβαν ενεργά μέρος σε αυτή τη διαδικασία αλλά και όσους τους παρακολούθησαν, φεύγοντας με εξαίρετες εντυπώσεις που είχαν να κάνουν με την μέθοδο και τον τρόπο λειτουργίας-διεύθυνσης της Χορωδίας.

Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν ενεργό ρόλο καθ’ όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου με ερωτήσεις, απορίες αλλά και εκφράζοντας τις δικές τους απόψεις σχετικά με τα θέματα που αναπτύχθηκαν.

Τις εντυπώσεις έκλεψε η  Χορωδία Ambitus, υπό τη διδασκαλία της  Μαέστρου Κατερίνας Βασιλικού που με την αρτιότητα και την εκφραστικότητά της,  απέδωσε τα έργα του Σεμιναρίου υποδειγματικά. Στο Πιάνο συνόδευσαν  ο συνθέτης Θάνος Μαργέτης και η Μουσικός Βάσω Καριώτη.

Σε όλους τους συμμετέχοντες απονεμηθήκαν Βεβαιώσεις Συμμετοχής.

Κλείνοντας η Στέγη Ελληνικών Χορωδιών, ευχαρίστησε τους Εισηγητές, τους Συμμετέχοντες, τους Πιανίστες, τη Χορωδία Ambitus και τη Μαέστρο της και όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση του 6ου Σεμιναρίου και ανανέωσε το ραντεβού της για το επόμενο σεμινάριο. 

Την ευθύνη Οργάνωσης του ξεχωριστού 6ου Σεμιναρίου της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών  είχαν οι : Θωμάς Λουζιώτης Πρόεδρος Δ.Σ. της Στέγης - Δ/ντής Χορωδιών, Κατερίνα Βασιλικού Αντιπρόεδρος Δ.Σ., Μαέστρος – Μουσικός, Γιώργος Γεωργόπουλος Γενικός Γραμματέας Δ.Σ.  – Μουσικός – Επικοινωνιολόγος.