Στήριξη, αξιολόγηση και εξέλιξη είναι οι τρεις στόχοι που θέτει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας για τα προγράμματα απεξάρτησης που υλοποιούνται εντός του συστήματος δημόσιας υγείας. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας, την Τετάρτη, μετά την επίσκεψή του, στο κλειστό πρόγραμμα στεγνής απεξάρτησης μητέρων της μονάδας απεξάρτησης «18 Άνω».

Ο κ. Κικίλιας περιηγήθηκε στους χώρους της δομής, συνομίλησε με το προσωπικό της, αλλά και με τις γυναίκες που φιλοξενούνται σε αυτή και δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος για το έργο που γίνεται από το επιστημονικό προσωπικό της δομής, όπως αναφέρει το protothema.

«Διαπίστωσα ότι γίνεται μια εξαιρετική προσπάθεια. Το “18 Άνω” είναι ένα πρόγραμμα το οποίο τις τελευταίες τρεις δεκαετίες κοσμεί το χώρο και δίνει διεξόδους σε ό,τι έχει να κάνει με την απεξάρτηση. Το Υπουργείο Υγείας στηρίζει αυτά τα προγράμματα. Φιλοδοξούμε να έχουμε την εικόνα για όλες τις δομές σε όλη τη χώρα, σε μια προσπάθεια στήριξης, αξιολόγησης και εξέλιξής τους» είπε ο κ. Κικίλιας και ευχαρίστησε εκ μέρους του Πρωθυπουργού και όλης της Κυβέρνησης, τους εργαζόμενους.

«Θα προσπαθήσουμε στα μέτρα των πραγματικών δυνατοτήτων που υπάρχουν, να συμβάλλουμε και να στηρίξουμε τις δομές, τους αγώνες και τις μάχες που δίνετε μαζί με τα παιδιά σας» πρόσθεσε, απευθυνόμενος στις φιλοξενούμενες μητέρες του προγράμματος. Σημειωτέον ότι πρόκειται για νεαρά άτομα, μονογονεϊκές οικογένειες, κάποιοες εκ των οποίων ζουν με τα παιδιά τους, κάποιες άλλες στοχεύουν να τα συναντήσουν και να ξανασμίξουν στην πορεία.

«Φιλοδοξούμε να ξαναδούμε αυτές τις γυναίκες στην κοινωνία, ως δυνατούς πολίτες, με την οικογένειά τους, με μια θέση εργασίας, κοινωνικά ενταγμένες» κατέληξε ο κ. Κικίλιας.