Ανάστατη είναι η σχολική κοινότητα του 4ου ΕΠΑΛ Πάτρας και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος, μετά το επεισόδιο που έγινε με την ρίψη καπνογόνου, αλλά και κροτίδας. 

Όλα τα στοιχεία στις έρευνες που έχει ξεκινήσει η Αστυνομία για το συμβάν δείχνουν ότι η απαράδεκτη ενέργεια, προέρχεται από εξωσχολικούς, χωρίς όμως ακόμα να έχουν διευκρινιστεί τα αίτια που οδήγησαν σε κάτι τέτοιο. 

Τα νεότερα στοιχεία δείχνουν ότι οι άγνωστοι έριξαν μία κροτίδα και ένα καπνογόνο μέσα σε σχολική αίθουσα την ώρα που γινόταν το μάθημα από παράθυρο που ήταν ανοικτό.

Από την έκρηξη, δημιουργήθηκε εκκωφαντικός θόρυβος και έσπασε ο φεγγίτης, ενώ ταυτόχρονα τραυματίστηκε μία καθηγήτρια που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά και μία μαθήτρια που της δημιουργήθηκε πρόβλημα με την ακοή και θα αναγκαστεί να ακολουθήσει ειδική θεραπεία. 

Μετά την αναστάτωση που έγινε, τα μαθήματα διακόπηκαν, ωστόσο στη συνέχεια επανήλθαν στην κανονική τους ροή, ενώ στο σχολείο είχε φτάσει ήδη περιπολικό της Αστυνομίας προχωρώντας σε έρευνες και παίρνοντας καταθέσεις από μάρτυρες που ήταν παρόντες στο συμβάν.

Να αναφέρουμε ότι για το περιστατικό σχηματίστηκε δικογραφία κατά αγνώστων για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση του νόμου περί εκρηκτικών. Οι έρευνες πάντως της αστυνομίας συνεχίζονται, ενώ το περιστατικό δεν φαίνεται να συνδέεται με κάποιο πρόσφατο γεγονός που να αφορά το εσωτερικό της σχολικής κοινότητας.

Το νέο συμβάν βίας και μάλιστα με τέτοιο τρόπο, ύστερα από τις μολότοφ που είχαν πέσει στο σχολικό συγκρότημα της πλατείας Μαρούδα στην Πάτρα έχει αφήσει άναυδες τις σχολικές κοινότητες της Πάτρας. 

Γονείς νιώθουν πλέον ανασφαλείς όταν το παιδί τους βρίσκεται στο σχολείο και μαζί με τους εκπαιδευτικούς πρόκειται να πάρουν θέση εντός των ημερών, ζητώντας από την πολιτεία να πάρει μέτρα για να σταματήσει το μπαράζ της κλιμακούμενης βίας από εξωσχολικούς, που ενεργούν όμως κάθε φορά πλέον εντός των σχολικών συγκροτημάτων.