Πρωτοχρονιάτικος "μποναμάς" έρχεται για τους αστυνομικούς της Αχαΐας που εδώ και αρκετά χρόνια ζητούν την ανανέωση του στόλου της ΕΛ.ΑΣ. τονίζοντας ότι η κατάσταση των περιπολικών και των οχημάτων της αστυνομίας είναι τέτοια που τους δυσκολεύει ακόμα και στο να κάνουν τη δουλειά τους, κυνηγώντας την παραβατικότητα και την εγκληματικότητα. 

Όσο και να φώναζαν τόσο καιρό κανείς δεν τους άκουγε, τίποτα δεν γινόταν, όμως, επιτέλους φαίνεται ότι ένα κομμάτι τουλάχιστον της επιθυμίας τους, θα πραγματοποιηθεί μέσω ΕΣΠΑ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Προστασίας γνωρίζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική ΕΛ.ΑΣ. με τα οχήματά της, προσανατολίζεται στην αξιοποίηση ενός προγράμματος του ΕΣΠΑ για να ανανεώσει σε μεγάλο βαθμό το στόλο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας. 

Η ανανέωση αυτή θα γίνει στις αρχές της νέας χρονιάς και θα είναι γενικευμένη, αφού οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι θα παραδοθούν περισσότερα από 40 περιπολικά και μηχανές, ενώ θα δοθούν νέα τζιπ και βαν για ειδικές αστυνομικές επιχειρήσεις.

Πρόκειται για κάτι που θα λύσει τα χέρια των αστυνομικών που μέχρι τώρα είναι αναγκασμένοι να οδηγούν περιπολικά που μπαινοβγαίνουν στα συνεργεία και φτάνουν ακόμα και στο σημείο να ξεμένουν στον δρόμο. Είναι χαρακτηριστικό ότι τουλάχιστον το 1/3 των περιπολικών που ανήκουν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, είναι μονίμως ακινητοποιημένα από τα πολλά χιλιόμετρα που έχουν κάνει. 

Σύμφωνα με τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, η ανανέωση του στόλου, ήταν πλέον επιβεβλημένη, αφού τα τα περισσότερα περιπολικά, αλλά και οι μηχανές της ΕΛ.ΑΣ. είναι οχήματα δεκαετιών και κατά συνέπεια έχουν πρόβλημα, ενώ το θέμα αποτελούσε μέχρι τώρα, εκτός των άλλων, ένα πλήγμα για το κύρος της αστυνομίας.