Μπαράζ συσκέψεων γίνονται τις τελευταίες ώρες στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας στην Πάτρα, με την ηγεσία της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. να είναι σε ετοιμότητα εν όψει της επετείου μνήμης της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, τον Δεκέμβρη του 2008

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης, τόσο την παραμονή της επετείου, όσο και ανήμερα αυτής, πρόκειται να γίνουν από τα μέλη των αντιεξουσιαστικών ομάδων του αναρχικού χώρου, πορείες στο κέντρο της Πάτρας, αλλά και συγκεντρώσεις στο Παράρτημα. 

Ήδη ομάδα αναρχικών της Πάτρας προχώρησε σε ανακοίνωση, καλώντας τους συντρόφους της σε συγκέντρωση στο Παράρτημα την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, εκφράζοντας την συμπαράσταση στις καταλήψεις και τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, αλλά και την εναντίωση σε κάθε μορφής κοινωνικό έλεγχο. 

Στην αστυνομία βρίσκονται σε επιφυλακή και οι εντολές που έχει δώσει η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για την αποφυγή κάθε σεναρίου και ενδεχομένου επεισοδίων, είναι η αύξηση των περιπολιών στο κέντρο και σε πιθανούς στόχους των αναρχικών, σε όλη τη διάρκεια του διημέρου. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στις επόμενες ώρες λήγει η προθεσμία που έχει δώσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης για την παύση των καταλήψεων, κάτι που σε συνδυασμό με τις κινητοποιήσεις που θα γίνουν για την επέτειο μνήμης της δολοφονίας του Αλέξη αποτελεί δυναμίτη στο ήδη ηλεκτρισμένο κλίμα που υπάρχει. 

Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. είναι πιθανό το σενάριο χτυπημάτων σε ανύποπτες ώρες από ομάδες αναρχικών σε μέρη ή και σημεία που έτσι και αλλιώς βρίσκονται στο στόχαστρο αυτών των ομάδων, κάτι που αυξάνει ακόμα περισσότερο την αναγκαιότητα αυξημένων και δρακόντειων μέτρων από την πλευρά της αστυνομίας.