Ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας σχετικά με τις απολύσεις στην Τράπεζα Πειραιώς, αναφέρει τα εξής:

"Δεν έχουν συμπληρωθεί 5 μήνες από την ημέρα που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας η ΝΔ και ο άνεμος του νεοφιλελευθερισμού εισέβαλε παντού. Όλα τα επίπεδα, κοινωνικό, οικονομικό, πολιτικό, εργασιακό, πολιτιστικό, έχουν δεχτεί την ισοπεδωτική επέλαση της νεοφιλελεύθερης αντίληψης με το ακροδεξιό πρόσημο.

Το τελευταίο διάστημα θύμα αυτής της πολιτικής έπεσαν οι εργαζόμενοι της Τράπεζας Πειραιώς. Οι 350 εργαζόμενοι στα κόκκινα δάνεια της τράπεζας, πιέστηκαν και εκβιάστηκαν από τον μηχανισμό της εργοδοσίας, προκειμένου να αποδεχτούν τη μετακίνησή τους στη νέα εταιρεία που δημιούργησε η Πειραιώς και στην οποία το μέλλον τους διαγράφεται άγνωστο και σκοτεινό. Όσοι υπάλληλοι δεν ενέδωσαν σε αυτό το σχέδιο και επέμειναν να παραμείνουν ως εργαζόμενοι στην τράπεζα, οδηγήθηκαν σε μακροχρόνια υποχρεωτική άδεια, η οποία ήδη συμπλήρωσε τις 10 εβδομάδες. Μέσα σε αυτό το «ειρηνικό» εργασιακό περιβάλλον της ανασφάλειας, της ψυχολογικής πίεσης και της αγωνίας 24 από αυτούς τους υπαλλήλους παραλαμβάνουν την απόλυσή τους.

Με αυτήν την ενέργεια, η τράπεζα καταπάτησε κάθε συμφωνία που είχε συνάψει η ίδια με τους εργαζόμενους για εθελοντική μετακίνηση στην εταιρεία, αφαίρεσε το δικαίωμα στην εργασία από υπαλλήλους της, φέρθηκε με αυταρχισμό και εκδικητικότητα απέναντι σε όσους σήκωσαν κεφάλι υπερασπιζόμενοι τη δουλειά τους. Μέσω των απολύσεων, η διοίκηση της Πειραιώς προσπαθεί να στείλει το μήνυμα του φόβου και στους υπόλοιπους εργαζόμενους, με στόχο την πλήρη υποταγή τους. Απέναντι σε αυτές τις μεθόδους, δυστυχώς το υπουργείο εργασίας παραμένει αμέτοχο και σιωπηλό, διευκολύνοντας με την απουσία του την επιτυχία των σχεδίων της τράπεζας.

Απαιτούμε από την Τράπεζα Πειραιώς, με τα κερδοφόρα αποτελέσματα, να αποσύρει τώρα τις απολύσεις, να σεβαστεί το δικαίωμα στην εργασία και το δικαίωμα του εργαζόμενου να αποφασίζει για το μέλλον του.

Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας να κάνει παρέμβαση στην τράπεζα και να προστατεύσει τους εργαζόμενους.

Η ανάπτυξη και τα υγιή οικονομικά αποτελέσματα, δεν έρχονται με απολύσεις, με καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, με εκβιασμούς, εκφοβισμούς και με «τιμωρίες».  

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας είναι στο πλευρό των εργαζομένων, τους στηρίζει και απαιτεί την αποκατάσταση  των απολυμένων".