Σε τρεις πλατείες της Πάτρας θα εστιαστεί ο φετινός χριστουγεννιάτικος διάκοσμος, με συνθέσεις που αναμένεται να δώσουν ένα ξεχωριστό ύφος στο ιστορικό κέντρο της πόλης, σε μια χαρούμενη νότα που θα μας βάλει όλους μικρούς και μεγάλους στο πνεύμα των γιορτών. 

Στην πλατεία Γεωργίου, όπου θα στηθεί το χριστουγεννιάτικο χωριό με τη φάτνη, τις ξύλινες κατασκευές και τις υπόλοιπες γιορτινές φιγούρες, στην πλατεία Όλγας όπου εκεί θα δημιουργηθεί ένας ξεχωριστός παιδότοπος μέσα στο πνεύμα των γιορτών και στην πλατεία Τριών Συμμάχων όπου θα μπουν χριστουγεννιάτικες μπάλες και στολίδια, αλλά και τα σπιτάκια των ξωτικών. 

Τα τρία αυτά σημεία της Πάτρας που θα δώσουν στην πόλη τη γιορτινή μαγεία των ημερών θα αποτελούνται από νέες κατασκευές, αλλά και από παλιές των περασμένων ετών που όμως θα έχουν αξιοποιηθεί με έναν τέτοιο τρόπο από τους τεχνίτες του δήμου, που θα προσφέρουν και αυτές κάτι καινούριο στο σκηνικό. 

Έχουμε και λέμε λοιπόν: Ένα χριστουγεννιάτικο χωριό στην πλατεία Γεωργίου, ένα παραμυθένιο σκηνικό στην πλατεία Τριών Συμμάχων και ένας ξεχωριστός χριστουγεννιάτικος παιδότοπος στην πλατεία Όλγας θα αποτελέσουν το επίκεντρο της γιορτινής Πάτρας για τις ημέρες που έρχονται.

Για τις κατασκευές αυτές και γενικότερα για το σχεδιασμό των γιορτινών αυτών σημείων της Πάτρας, εργάστηκε εδώ και δύο μήνες ένα εξειδικευμένο συνεργείο του δήμου, αποτελούμενο από αρχιτέκτονες, ξυλουργούς και τεχνίτες, αλλά και καλλιτέχνες του καρναβαλικού οργανισμού. 

Όλα αυτά τονίστηκαν στη συνέντευξη Τύπου που έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης στο δημοτικό μέγαρο, παρουσία του Κώστα Πελετίδη, της διευθύντριας της αρχιτεκτονικής υπηρεσίας του δήμου, Ελένης Αλεξοπούλου, αλλά και των εργαζομένων που βοήθησαν ο καθένας με τον δικό του τρόπο σε αυτά που θα δούμε μέσα στις επόμενες ημέρες. 

Πότε θα τα δούμε; Σύμφωνα με τα όσα τονίστηκαν, οι εργασίες τοποθέτησης των κατασκευών θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο και θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα, έτσι ώστε την Τρίτη στις 10 Δεκεμβρίου όπου θα γίνουν τα εγκαίνια του χριστουγεννιάτικου χωριού στην πλατεία Γεωργίου, όλα να είναι έτοιμα. 


Πέρα από τις τρεις πλατείες το δικό του χριστουγεννιάτικο χρώμα θα αποκτήσει ο πεζόδρομος της Παντανάσσης, όπου εκεί θα τοποθετηθούν σε όλο το μήκος του, χριστουγεννιάτικες μπάλες τις οποίες έφτιαξαν με μοναδικό τρόπο οι τεχνίτες του δήμου. 

Στολισμός και παρεμβάσεις θα μπουν και σε άλλες περιφερειακές πλατείες της Πάτρας (πλατεία Μιράντα, Ζαρουχλέικα, πλατεία Ελευθερίας κτλ), ενώ η δημοτική μπάντα θα "κτενίσει" όλες τις γειτονιές της πόλης αυτές τις μέρες, σε εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Οργανισμού για να σκορπίσει το πνεύμα των Χριστουγέννων παντού. 

Ωστόσο, οι ομιλούντες δεν μπήκαν σε περισσότερες λεπτομέρειες των κατασκευών που έχουν δημιουργήσει, για να μη χαλάσουν την έκπληξη για τους Πατρινούς, όπως είπαν χαρακτηριστικά. Άφησαν όμως υπόσχεση ότι αυτά που θα δούμε θα μας αφήσουν με ανοικτό το στόμα.

Η κ. Αλεξοπούλου δεν παρέλειψε να δώσει συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη του συνεργείου του δήμου που εργάστηκαν και έδωσαν την ψυχή τους για αυτόν το σκοπό. Η Πάτρα, λοιπόν, γιορτάζει και στολίζεται, μπαίνοντας στο πνεύμα των Χριστουγέννων για τα καλά. Περιμένουμε να δούμε τι θα δούμε...