Η πλατεία Όλγας μπορεί σήμερα να μη βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση με αρκετούς να τη θεωρούν υποβαθμισμένη όμως διαθέτει πλούσια ιστορία που αξίζει να γνωρίσουμε.

Με το αρχικό πολεοδομικό σχέδιο προοριζόταν για να λειτουργεί ως αγορά δημητριακών, κατόπιν όμως δενδροφυτεύτηκε και έγινε μια δημόσια πλατεία γνωστή ως «της βασίλισσας το περιβόλι». Το αρχικό της όνομα ήταν πλατεία Ομονοίας, αλλά μετονομάστηκε σε βασιλίσσης Όλγας.

Μετά την πτώση της ελληνικής μοναρχίας το 1974, η πλατεία μετονομάστηκε σε Εθνικής Αντιστάσεως προς τιμήν της Ελληνικής Αντίστασης κατά τη διάρκεια της Κατοχής κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ένα μαρμάρινο μνημείο για την Αντίσταση αποτελεί το επίκεντρο της καθώς και το γλυπτό της Νύμφης με το κέρας της Αμάλθειας το οποίο δημιουργήθηκε τον 19ο αιώνα από τον Γάλλο γλύπτη Πιέρ Λουασόν.

Στην φωτοκάρτα που ακολουθεί βλέπουμε ένα στιγμιότυπο της περιοχής από το 1935. Μια μικρή όαση πρασίνου μέσα στην πόλη με τους κατοίκους της τότε εποχής να κάνουν τη βόλτα τους απολαμβάνοντας τη.