Παρουσία πολλών κατοίκων και εκπροσώπων φορέων του Επιταλίου (σύλλογος Γυναικών, ποδοσφαιρική ομάδα Αλφειός κ.α.) αλλά και των υπόλοιπων τοπικών κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Βώλακα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας η συνεδρίαση του τοπικού Συμβουλίου της κοινότητας Επιταλίου του δήμου Πύργου.

Μοναδικό θέμα συζήτησης ήταν τα όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για το ενδεχόμενο δημιουργίας Κέντρου Φιλοξενίας στο χώρο του εργοστασίου «Αιγαίον». Οι παρόντες -ανάμεσα τους και ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος– εκδήλωσαν την σαφέστατη αντίθεση τους σε μια τέτοια προοπτική για ανθρωπιστικούς λόγους όπως αναφέρθηκε.

Ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, παίρνοντας το λόγο, τόνισε πως είναι ανθρωπιστικοί οι λόγοι που δεν πρέπει στην περιοχή να δημιουργηθεί Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το σημείο δεν διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές για να μείνουν εκεί…

«Δεν γίνεται να μπουν άνθρωποι εκεί. Και οι λόγοι γι` αυτό είναι πολλοί… όποτε βρέχει η ευρύτερη περιοχή πλημμυρίζει και θυμίζει βάλτο, ενώ το Ποτόκι είναι πολύ κοντά. Επίσης θα πρέπει να γίνουν μετρήσεις για το μέγεθος της ακτινοβολίας από τις κεραίες που υπάρχουν όπως και για ίχνη από βαριά μέταλλα εντός του παλιού εργοστασίου.

Όλους αυτούς τους λόγους θα πρέπει να επικαλεστούμε και να στείλουμε επιστολές σε διεθνείς Οργανισμούς γνωστοποιώντας ότι ο χώρος δεν προσφέρεται για να φιλοξενήσει ανθρώπους».

Ο κ. Αντωνακόπουλος πρόσθεσε επίσης πως «Επειδή βλέπουμε τι συμβαίνει σε άλλες περιοχές, αν παρθεί μια απόφαση να κλείσουμε αυτούς τους ανθρώπους σε ένα τέτοιο χώρο θα εξαγριωθούν κι αυτό θα έχει άμεσο αντίκτυπο και στην ευρύτερη τοπική κοινωνία.  

Όπου και να πήγαν τους έδιωξαν… εμείς γιατί να το δεχθούμε αυτό; Εναλλακτικώς θα έλεγα ότι μπορούν να φέρουν 100 οικογένειες να διαμείνουν στον Πύργο σε σπίτια με ενοίκιο. Να ζήσουν ανθρώπινα και ισότιμα μέσα στην κοινωνία με δεδομένο ότι προβλέπεται και επιδότηση γι`αυτό».

Πηγή: patrisnews.com