Οι μπελάδες δεν έχουν τελειωμό για τον Ελληνοκύπριο κροίσο Άλκη Δαυίδ.

Μετά τη σύλληψή του τον περασμένο Μάιο στον Άγιο Χριστόφορο της Καραϊβικής καθώς βρέθηκε να μεταφέρει με το ιδιωτικό του τζετ 5.000 δενδρύλια κάνναβης ο 50χρονος εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος - μέλος της πασίγνωστης οικογένειας Λεβέντη-Δαυίδ, η οποία εμπορεύεται την Coca-Cola σε πάνω από 28 χώρες – πλήρωσε το τελευταίο διάστημα εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση σε δύο πρώην υπαλλήλους του -τη μία φορά επειδή φέρεται να απέλυσε μια εξ’ αυτών, που αρνήθηκε να κάνει σεξ μαζί του και την άλλη για σεξουαλική παρενόχληση εις βάρος μιας άλλης.

Τώρα ο Άλκης Δαυίδ καλείται να καταβάλει με απόφαση του Ανώτερου Δικαστηρίου της Κομητείας του Λος Άντζελες αποζημίωση-μαμούθ ύψους 58 εκατ. δολαρίων (52 εκατ. ευρώ) στην πρώην βοηθό παραγωγής σε εταιρείες ΜΜΕ του Ελληνοκύπριου μεγιστάνα στην Πόλη των Αγγέλων, την Μαχίμ Καν. Η ομάδα των δικηγόρων της υποστήριξε ότι ο Δαυίδ άρπαζε την Καν δύο με τρεις φορές την εβδομάδα από το λαιμό και την υποχρέωνα προσποιηθεί στοματικό σεξ, ενώ την θώπευε και σε μια περίπτωση της ξεγύμνωσε το στήθος. Η γνωστή στις ΗΠΑ δικηγόρος της Καν, Τζούλια Όλρεντ, υπογράμμισε ότι είναι μια από τις μεγαλύτερες αποζημιώσεις που επιδικάστηκαν ποτέ για τέτοια υπόθεση κι ότι «γυναίκες σαν την κυρία Καν δεν είναι πλέον πρόθυμες να σιωπούν»

Άλκης Δαυίδ: «Το σύστημα απονομής δικαιοσύνης έχει καταρρεύσει»

Ο Άλκης Δαυίδ, η προσωπική περιουσία του οποίου αποτιμάται στα 2,6 δισ. δολάρια, ανέλαβε στην αρχή της δίκης ο ίδιος την υπεράσπισή του, αλλά το δικαίωμα του αφαιρέθηκε μετά τις ύβρεις που ξεστόμισε κατά της Καν και των δικηγόρων της. Ο Δαυίδ απέρριψε τις αιτιάσεις της και κατηγόρησε τον δικαστή ότι εμποδίζει μάρτυρες υπεράσπισης να καταθέσουν υπέρ του. «Η δίκη αυτή αποδεικνύει ότι όχι μόνον έχει καταρρεύσει το σύστημα, αλλά κι ότι βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», είπε, ξεκαθαρίζοντας ότι σκοπεύει να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Ήταν η τρίτη καταδίκη του Άλκη Δαυίδ σε έναν χρόνο για υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης. Στις δύο προηγούμενες κλήθηκε να πληρώσει πάνω από 14 εκατ. δολάρια. Ο ίδιος αρνείται όλες τις κατηγορίες. «Ουδέποτε άγγιξα κάποια απ’ αυτές τις γυναίκες», υποστήριξε.