Σε επιχείρηση προχώρησε η αστυνομία στην περιοχή του Λαδόπουλου, στην Ακτή Δυμαίων, το πρωί της Τρίτης, έχοντας πληροφορίες ότι στον χώρο υπάρχουν αρκετοί παράτυποι μετανάστες. 

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά η αστυνομία απέκλεισε τον χώρο του πρώην εργοστασίου και ξεκίνησε ελέγχους στους ανθρώπους που είχαν βρει καταφύγιο εκεί. Οι αλλοδαποί που δεν έχουν τα νόμιμα έγγραφα θα προσαχθούν προς τα κέντρα φιλοξενίας στην ενδοχώρα, πηγαίνοντας αρχικά στην Αθήνα για να αποφασιστεί από εκεί που θα μεταφερθούν. 

Το κύμα της προσφυγικής ροής με μετανάστες που δεν έχουν τα νόμιμα χαρτιά και ζητούν με κάθε τρόπο να ταξιδέψουν από το νέο λιμάνι στην Ιταλία είναι ένα φαινόμενο που παραμένει υπαρκτό για την αχαϊκή πρωτεύουσα, με την κίνηση στους χώρους των εγκαταλειμμένων εργοστασίων να αυξάνεται ανά περιόδους. 

Η ΕΛ.ΑΣ. σε καθημερινή βάση προχωρά σε ελέγχους και οι προσαγωγές που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες αντιστοιχούν σε εκατοντάδες μετανάστες που αν αφήνονταν στους χώρους θα είχαν δημιουργήσει νέους άτυπους καταυλισμούς μπροστά από το νέο λιμάνι.