Η επιστροφή του Νίκου Καδή στην ενεργό δράση, με τα χρώματα της Παναχαϊκής, είναι ένα από τα σημεία αναφοράς της πατραϊκής πυγμαχίας και των αθλητών που θα αγωνιστούν στην Σπάρτη από πλευράς Πάτρας, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Α' κατηγορίας που ξεκινά στις 5 Δεκεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 8 του ίδιου μήνα. 

Ο αθλητής του Νίκου Πλέα, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχουν βγει τα τελευταία χρόνια από την πυγμαχία της Πάτρας και συγκεκριμένα από το ρινγκ του κλειστού γυμναστηρίου της ΠΓΕ στην Αγυιά, ετοιμάζεται για να επιστρέψει στην δράση, στην μεγαλύτερη πυγμαχική διοργάνωση της επικράτειας, έχοντας θέσει σημαντικούς στόχους, όχι μόνο βραχυπρόθεσμους, αλλά και μακροχρόνιους, πάντα με βάση το άθλημα αυτό που όπως λέει πλέον έχει καταλάβει ότι κυλάει στο αίμα του. 

"Είναι κάτι σαν μικρόβιο που ήξερα ότι είχα μέσα μου και το είχα απενεργοποιήσει για λίγο, για να το βάλω και πάλι σε δράση" τονίζει ο ίδιος ο Νίκος Καδής για τους λόγος που τον οδήγησαν στην απόφαση να επιστρέψει πίσω στην ενεργό δράση και να πάρει μέρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πυγμαχίας.

Τον δρόμο του πρωταθλητισμού, των σκληρών προπονήσεων και της αγωνιστικής πειθαρχίας τους γνωρίζει αρκετά καλά, από μικρή ηλικία, όταν έκανε τα πρώτα του βήματα στο μποξ, πάντα σε αυτή την ομάδα, σε αυτή την οικογένεια της Παναχαϊκής. 


Η δύναμη του τότε πιτσιρικά ήταν απαράμιλλη για τους ειδικούς του αθλήματος και σε συνδυασμό με την τεχνική που μάθαινε γρήγορα ως ένα παιδί με ανοικτό μυαλό που άκουγε τους ανθρώπους που έπρεπε, με σύνεση, ταπεινότητα και πειθαρχία, όλα αυτά μαζί ήταν στοιχεία που προδίκαζαν μία σημαντική καριέρα. 

Δεν διαψεύστηκαν. Όμως ο νεαρός από ένα σημείο και μετά αποφάσισε να απέχει για λίγο από την ενεργό δράση. Η επιστροφή του φάνταζε και μάλιστα στις ειδικές συνθήκες που απαιτεί ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα Α' κατηγορίας, αρκετά δύσκολη, όμως δύο ακόμα στοιχεία που χαρακτήριζαν την προσωπικότητα του, η θέληση και η πίστα, ήταν αυτά που έπαιξαν αποφασιστικό ρόλο στο να ανταποκριθεί και στο να ξεπεράσει τα εμπόδια. 

Ο Νίκος Καδής πλέον είναι έτοιμος για το πανελλήνιο πρωτάθλημα στην Σπάρτη και τονίζει: "Η προετοιμασία μου κύλησε αρκετά καλά και μπορώ να πω ότι πήγε ακόμα καλύτερα από ότι περίμενα. Με βοήθησε σε αυτό βέβαια ο δάσκαλος μου, Νίκος Πλέας και όλα τα παιδιά της Παναχαϊκής".


Στην Ιταλία μάλιστα που πήγε μαζί με συναθλητές του από την Παναχαϊκή, είχε την ευκαιρία να ζήσει μια διαφορετική εμπειρία που σίγουρα θα του μείνει χαραγμένη. 

"Εκεί συνάντησα μεγάλους αθλητές, είχα την ευκαιρία να μάθω πράγματα από αυτούς και πιστεύω ότι τα στοιχεία που πήρα θα μου φανούν χρήσιμα όχι μόνο για το πανελλήνιο πρωτάθλημα της Σπάρτης, αλλά και γενικότερα για την πορεία που θέλω να έχω στην πυγμαχία".

Στόχος του στην Σπάρτη είναι να κατορθώσει να ανέβει στο βάθρο, κάτι που θα επιβεβαιώσει με τον καλύτερο τρόπο την δυναμική επιστροφή του.  "Δεν είναι εύκολο αυτό ασφαλώς, αλλά θα το προσπαθήσω, αν και ξέρω ότι θα εξαρτηθεί και από άλλους αστάθμητους παράγοντες.

Πάντως, αν όλα πάνε καλά θα δοκιμάσω όχι μόνο να ανέβω στο βάθρο και να πάρω ένα μετάλλιο, αλλά γιατί όχι να κατακτήσω και το χρυσό". Έτσι και αλλιώς η πυγμαχία για τον Νίκο Καδή δεν τελειώνει στην Σπάρτη και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα γίνει εκεί. "Η πυγμαχία για μένα είναι τρόπος ζωής" τονίζει. Και το σίγουρο είναι ένα: Ο Νίκος Καδής στα 24 του πλέον έχει επιστρέψει και κάνει μία νέα αρχή.


Νίκος Καδής (Παναχαϊκή) – Thomas Kearney (Ιρλανδία) 8 Boxing Gala