Η ελίτ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου βρέθηκε στο Παρίσι, για την ανάδειξη του κορυφαίου ποδοσφαιριστή της υφηλίου για το 2019.


Ballon d'Or 2019 Full Ceremony HD

Ο Λιονέλ Μέσι ήταν το απόλυτο φαβορί για να προσθέσει την 6η χρυσή μπάλα στη συλλογή του και τελικά το επιβεβαίωσε αφήνοντας πίσω του τον 'ασπονδο' φίλο του Κριστιάνο Ρονάλντο (δεν πήγα καν στην τελετή), αλλά κυρίως τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ και τον Σαντιό Μανέ.

Μέσι: «Πλησιάζει η απόσυρσή μου και εκτιμώ ακόμα πιο πολύ αυτό το βραβείο»!

Παρόλο που και φέτος αποτελεί το Α και Ω της Μπαρτσελόνα, ο Λιο Μέσι αντιλαμβάνεται ότι πλέον έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση και για τη δική του αποχώρηση από την ενεργό δράση με τον Αργεντινό άσο να τονίζει μετά τη βράβευση του:

«Θυμάμαι την πρώτη μου “Χρυσή Μπάλα” στο Παρίσι και ήταν κάτι απίστευτο. Τώρα, 10 χρόνια μετά, βρίσκομαι σε διαφορετικό σημείο της καριέρας και της ζωής μου, με τη γυναίκα μου και τα τρία παιδιά μας. Οπως είπε και η γυναίκα μου νωρίτερα στο μήνυμα για μένα, όλο αυτό το διάστημα που μεσολάβησε, ποτέ μου δεν έπαψα να ονειρεύομαι, να θέλω να εξελίσσομαι, να να αναζητάω τα θέλω μου, να βελτιώνομαι μέρα με την ημέρα και πάνω απ' όλα να απολαμβάνω το ποδόσφαιρο.

Χάρη στην ευχή του Θεού, μπορώ να κάνω ακόμα αυτό που αγαπάω από μωρό παιδί. Και εάν εκείνος το θέλει, να μου απομένουν ακόμα αρκετά χρόνια να απολαμβάνω. Είμαι συνειδητοποιημένος για την ηλικία μου και κάτι τέτοιες στιγμές πλέον τις εκτιμώ ακόμα περισσότερο, μιας και πλησιάζει ολοένα και πιο κοντά η ώρα της αποχώρησής μου. Και εάν και νιώθω ότι μου μένουν ακόμα κάποια χρόνια, κάτι τέτοιες ώρες νιώθω ότι ο καιρός πετάει και φεύγει πολύ γρήγορα. Μακάρι να είμαι καλά να συνεχίζω να απολαμβάνω το παιχνίδι, την οικογένειά μου, τους αντιπάλους και αυτή την όμορφη ζωή που έχω».

Φαν Ντάικ: «Έφτασα κοντά, αλλά αυτός είναι... αφύσικος»
Στην 4η θέση ο Σαντιό Μανέ, στην 3η ο Κριστιάνο Ρονάλντο και στην 2η ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, ο οποίος κατάφερε να φτάσει στην υψηλότερη θέση που έχει καταφέρει κάποιος αμυντικός τα τελευταία 30 χρόνια.
Ο Ολλανδός πήρε ψύχραιμα την ήττα του από τον Λίο Μέσι κι όπως παρδέχθηκε: «Έφτασα κοντά και είμαι περήφανος, αλλά υπάρχουν πραγματικά κάποιοι παίκτες όπως αυτός (σ.σ. Μέσι) που είναι πραγματικά... αφύσικοι, κάνουν απίστευτα πράγματα μέσα στο γήπεδο». Πάντως δεν έχασε το κουράγιο του κι όπως είπε: «Έχουμε μια καλή χρονιά μέχρι τώρα με την Λίβερπουλ και την Εθνική κι ελπίζω ότι και του χρόνου θα είμαι εδώ».

Αναλυτικά η τελική 10άδα που διεκδίκηση τη Χρυσή Μπάλα για το 2019 ήταν οι:

  • Άλισον
  • Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι
  • Ριγιάντ Μαχρέζ
  • Σαντιό Μανέ
  • Κιλιάν Εμπαπέ
  • Λιονέλ Μέσι
  • Κριστιάνο Ρονάλντο
  • Μοχάμεντ Σαλάχ
  • Μπερνάντο Σίλβα
  • Βιρτζίλ Φαν Ντάικ

Κορυφαίος τερματοφύλακας ο Άλισον Πέκερ
Ο τερματοφύλακας της Λίβερπουλ πήρε το βραβείο Λεβ Γιασίν, επικρατώντας του Αντρέ Τερ Στέγκεν (Μπαρτσελόνα), Έντερσον (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ).

Κορυφαίος νέος ποδοσφαιριστής ο Ματάις Ντε Λιχτ
Ο 19αχρονος αμυντικός της Γιουβέντους (που ξεκίνησε από τον Άγιαξ) επικράτησε των Τζέιντον Σάντσο (Ντόρτμουντ), Ζοάο Φέλιξ (Ατλέτικο Μαδρίτης).

Κορυφαία παίκτρια για το 2019 η Ραπίνο Η Αμερικανίδα Μέγκαν Ραπίνο είναι η νικήτρια της Χρυσής Μπάλας για το 2019.