Ο Στέλιος Παρλιάρος και οι Γλυκές Αλχημείες του έρχονται στον ΣΚΑΪ για 8η σεζόν. Οι Γλυκές Αλχημείες φέτος δημιουργούν και συντροφεύουν τις πιο χαρούμενες στιγμές της ζωής μας, όλες εκείνες που έχουμε μάθει να συνοδεύουμε με γλυκές γεύσεις και χαμόγελα, μαζί με οικογένεια και φίλους. Ο Στέλιος εμπνέεται από ανθρώπους, περιστάσεις, γεγονότα. Νιώθει, ανακαλύπτει και δημιουργεί όπως μόνο αυτός ξέρει! Τα γλυκά του είναι απλά στην εκτέλεση, αλλά πρωτότυπα στη σκέψη και εντυπωσιακά στην εμφάνιση.

Μαζί του δύο νέα παιδιά, ηθοποιοί, οι οποίοι δεν γνωρίζουν το στρώσιμο της σοκολάτας, αγνοούν την ύπαρξη του μπεν μαρί και δεν έχουν ιδέα τι είναι το γλασάρισμα! Η Ίρις Κατσούλα και ο Κωνσταντίνος Γιουρνάς πειραματίζονται, δοκιμάζουν, αποτυγχάνουν. Τελικά, αξιοποιούν την τεράστια εμπειρία του Στέλιου για να μπουν στον μαγικό κόσμο της ζαχαροπλαστικής;

Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, η σεζόν ανοίγει με ένα επεισόδιο αφιερωμένο στα γλυκά για φίλους. Ο Στέλιος αναθέτει στην Ίριδα και τον Κωνσταντίνο να προμηθευτούν τα υλικά που χρειάζονται για την παρασκευή των γλυκών και στη συνέχεια τους καλωσορίζει και τους αποκαλύπτει σιγά σιγά τη μαγεία της ζαχαροπλαστικής. Τους ξεναγεί στο εργαστήριό του και τους φέρνει σε επαφή με τον όρο food styling. Τους μιλάει για την αισθητική και τη σημασία που έχει ο τρόπος που παρουσιάζουμε και προσφέρουμε ένα γλυκό στους φίλους και την οικογένειά μας.

Ο Στέλιος εμπνέεται και δημιουργεί τρία εύκολα και λαχταριστά γλυκά. Η Ίρις και ο Κωνσταντίνος μαθαίνουν να φτιάχνουν φλωρεντίνες σε μια σύγχρονη και απλή εκδοχή τους που απαιτεί μόλις τέσσερα υλικά. Τις βουτούν στη σοκολάτα και ζουν την εμπειρία της απόλαυσης από την πρώτη κιόλας μπουκιά. Στη συνέχεια, ο Στέλιος αποφασίζει να μοιραστεί με τους νέους του φίλους τη δημιουργία ενός ψητού cheesecake που ικανοποιεί ακόμα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Μια υπέροχη μέρα ολοκληρώνεται με ένα γλυκό που χρειάζεται μόνο δυο υλικά: εύκολη κρέμα σοκολάτας που εντυπωσιάζει την παρέα!

Οι φετινές Γλυκές Αλχημείες, πιο ανανεωμένες από ποτέ, φιλοδοξούν να δώσουν έμπνευση και γεύση στα κυριακάτικα απογεύματά σας!